Siirry sisältöön

Vantaan Energialta palvelut kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamiseen ja lämmönkäytön tehostamiseen

lampo1 1

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen on tehokas keino osallistua tällä hetkellä käynnissä oleviin energiansäästötalkoisiin. Energiatehokkuuden parantaminen tuo säästöjä asumiskustannuksiin ja lisää asumismukavuutta. Vantaan Energian tuotevalikoimasta löytyvät palvelut niin kiinteistöjen lämmönkäytön tehostamiseen, kuin energiatehokkuudenkin parantamiseen älyteknologiaa hyödyntävinä palveluina. Edullisten palveluiden avulla energiatehokkuuden parantaminen ja lämmönkäytön tehostaminen onnistuvat ilman isoja ja kalliita remontteja.

Vantaan Energia on edullisen ja vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä. Edullisuuden taustalla on pitkäjänteinen työ kiertotalouden ja uuden teknologian saralla. Kalliiden fossiilisten polttoaineiden sijaan vantaalainen kaukolämpö tuotetaan kuluttajien sekajätteen, kaupan ja teollisuuden energiajätteen sekä kotimaisen hakkeen ja kierrätyspuun avulla. Kaukolämmön lisäksi Vantaan Energialta löytyvät monipuoliset palvelut kiinteistöjen koko elinkaaren ajalle lämmönkäytön tehostamisesta energiatehokkuuden parantamiseen.

– Ensimmäisenä askeleena kohti kiinteistön energiatehokkuuden parannusta lähtisin tarkistamaan, että kiinteistön kaukolämpölaitteisto toimii ylipäätään optimaalisesti. Kiinteistöjen huolettoman ja optimaalisen lämmönkäytön varmistaa tuore palvelumme nimeltään Lämmönjakokeskuksen tarkistus- ja huoltopalvelu. Se on fiksu tapa tarkistuttaa kiinteistön kaukolämpölaitteisto vuosittain ja näin varmistaa sen energiatehokas käyttö, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan myyntitiimin päällikkö Ismo Virtanen.

Itse kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen lähtee liikkeelle nykytilanteen kartoituksella, jotta voidaan todeta kiinteistön energiankulutuksen nykytila, mihin energiaa kuluu ja mistä löytyvät kiinteistön säästökohteet. Vantaan Energian Etevä energiaetsivä -palvelu on kiinteistöjen energiatehokkuuden nykytilanteen selvitykseen keskittynyt palvelu, jonka lopputuotteena syntyy selkeä raportti kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimia varten.

Kiinteistön energiatehokkuuden nykytilanteen kartoituksen jälkeen seuraava askel kohti energiatehokkuuden parantamista on Huoleton energiapäivitys -palvelu, joka on nimensä mukaisesti huoleton ratkaisu energiatehokkuuden parantamiseen. Se on monipuolinen palvelukokonaisuus, jonka sisältö räätälöidään aina kunkin kiinteistön tarpeiden mukaisesti. Palveluun kuuluu tyypillisesti älyteknologiaa hyödyntäviä ominaisuuksia, joiden avulla energiatehokkuuden parantaminen onnistuu ilman isoja ja kalliita remontteja.

Huoleton energiapäivitys -palvelun yhteydessä kannattaa miettiä myös koko kiinteistön kaukolämpölaitteiston ylläpidon ulkoistamista Vantaan Energialle. Lämmönjakokeskuksen saneerauspalvelu on helppo tapa päivittää kiinteistön lämmitysjärjestelmä uuteen älykkääseen lämmönjakokeskukseen, jolla voit varmistaa kiinteistön optimaaliset sisäolosuhteet ja energiatehokkaan lämmönkäytön.​ Älykäs lämmönjakokeskus mahdollista on hankkia helpolla kuukausimaksullisella palvelumallilla ilman omaa investointia.

– Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen ei merkitse jätti-investointeja, sillä voit hankkia ne meiltä edullisina palveluina. Vaikka meillä Vantaalla lämpö onkin pääkaupunkiseudun edullisinta ja ilmastoystävällisiltä ja sen huoltovarmuuskin erinomaisella tasolla, ei lämpöä silti kannata päästää harakoille. Meillä on pitkäaikaisen toimijan varmuus ja luotettavuus kaikissa kiinteistösi lämmitykseen liittyvissä kysymyksissä. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, koski asiasi sitten energiatehokkuuden parantamista tai kiinteistön lämmitysvalintoja. Kaukolämpö on luotettavin ja ennustettavin vaihtoehto tässä muuttuvassa maailmantilanteessa, mutta meiltä löytyvät lämmitysratkaisut jokaisen kiinteistön erilaisiin tarpeisiin myös lämpöpumppuja tehokkaasti hyödyntäen, summaa Virtanen.

Lisätietoja:

Ismo Virtanen, myyntitiimin päällikkö, Vantaan Energia Oy
puh. 040 183 5469
ismo.virtanen@vantaanenergia.fi