Siirry sisältöön

Vantaan Energia ylsi historiansa parhaaseen liikevoittoon vuonna 2023

Vantaan Energia -konserni teki viime vuonna yhtiön 113-vuotisen historian parhaan taloudellisen tuloksen huolimatta siitä, että toimintaympäristön hurja muutostahti jatkui edelleen. Päivitimme strategiaamme vastaamaan toimintaympäristömme muuttunutta tilannekuvaa. Tavoitteemme olla hiilinegatiivinen paikallisessa energiantuotannossa vuoteen 2030 mennessä säilyi samana, mutta tarkensimme tapoja, joilla sen saavutamme.

Vantaan Energia -konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 303,1 miljoonaa euroa (299,5 miljoonaa euroa vuonna 2022). Emoyhtiö Vantaan Energia Oy:n liikevaihto oli 260,6 miljoonaa euroa (257,6 miljoonaa euroa). Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n liikevaihto oli 43,6 miljoonaa euroa (43,1 miljoonaa euroa).

Konsernin liikevoittoa kertyi 65,7 miljoonaa euroa (57,4 miljoonaa euroa). Emoyhtiön liikevoitto oli 43,9 miljoonaa euroa (35,0 miljoonaa euroa) ja Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n liikevoitto 15,4 miljoonaa euroa (10,5 miljoonaa euroa).

Konsernin bruttoinvestoinnit käyttöomaisuuteen olivat 107,8 miljoonaa euroa (90,2 miljoonaa euroa). Investoinnit voimalaitoksiin ja lämpökeskuksiin olivat 61,9 miljoonaa euroa (55,5 miljoonaa euroa). Suurin yksittäinen investointi kohdistui Korkealämpötilalaitoksen rakentamiseen, 52,4 miljoonaa euroa. Tytäryhtiö Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n investoinnit olivat 27,8 miljoonaa euroa (17,9 miljoonaa euroa).

”Tulevaisuudessa investointitahtimme kiihtyy entisestään, sillä päästövähennykset vaativat meiltä noin miljardin euron investoinnit lähivuosina. Samalla kun rakennamme uudenlaista lämmityksen hybridijärjestelmää Vantaalle, pidämme huolta toimitusvarmuudesta ja siitä, että olemme asiakkaillemme kilpailukykyisin valinta. Koemme tehtäväksemme varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti – näin asiakkaamme ja yhteiskunta hyötyvät eniten. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kierrätyskelvottoman jätteen ja hukkalämpöjen hyödyntämistä sekä energian varastointia ja energiatehokkuuden parantamista niin laitoksilla kuin asiakkaiden kiinteistöissäkin”, summaa toimitusjohtaja Jukka Toivonen yhtiön tulevaisuuden suunnitelmia.

Vantaan Energia maksaa vuoden 2023 tuloksestaan omistajilleen Vantaan kaupungille ja Helsingin kaupungille osinkoa yhteensä noin 21 miljoonaa euroa.

Vantaan Energia on julkaissut vuosiraportin, jossa hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen lisäksi on vastuullisuuskatsaus. Vuosiraportissa esitellään Vantaan Energian vastuullisuuden tavoitteet ja toteumat sekä kerrotaan vastuullisuuden eri osa-alueiden kehittämisestä.

Vantaan Energia vuosiraportti 2023 luettavissa täällä: https://www.vantaanenergia.fi/lyhyesti/

 

Lisätiedot

Jukka Toivonen, toimitusjohtaja, Vantaan Energia Oy
jukka.toivonen@vantaanenergia.fi
p. 050 453 6729

Juha Luomala, viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Vantaan Energia Oy
juha.luomala@vantaanenergia.fi
p. 050 592 3993

Kuva- ja haastattelupyynnöt: viestinta@vantaanenergia.fi