Siirry sisältöön

Vantaan Energia sijoittaa tekoälyllä kiinteistöjen energiatehokkuutta parantavaan teknologiayhtiö Myrspoveniin

Vantaan Energia osallistui ruotsalaisen teknologiayhtiö Myrspovenin rahoituskierrokselle, jossa kerättiin yhteensä 5,4 miljoonaa euroa. Myrspoven on maailman johtava tekoälyä hyödyntävä kiinteistöjen energiatehokkuustoimiin ja energiajärjestelmien optimointiin keskittynyt teknologiayhtiö. Tekoälyllä energiatehokkuutta parantavat teknologiat ja kiinteistöjen liittäminen osaksi Vantaan kaukolämpöverkon älykästä ohjausta vievät Vantaan Energiaa kohti tavoitettaan tuottaa energiaa hiilinegatiivisesti vuonna 2030.

Vantaan Energian tavoitteena on mahdollisimman nopea siirtyminen hiilinegatiiviseen energiantuotantoon. Keinoina tavoitteen saavuttamiseen ovat mahdollisimman tehokkaat tavat ottaa energiasta, materiaaleista ja hiilidioksidista kaikki hyöty irti. Tämä mahdollistetaan energiantuotantoinvestoinneilla ja uudenlaisten tekoälyä hyödyntävien energiateknologioiden avulla, jotka auttavat niin kiinteistökohtaisessa energiatehokkuudessa, kuin koko kaupungin kaukolämpöverkon käytön optimoinnissa.

”Vantaan Energian toiminnan ytimessä on varmistaa, että energia ja rajalliset resurssit kiertävät mahdollisimman fiksusti. Yksi näistä toimista on kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen. Se tuo kiinteistöjen omistajille säästöjä energiakustannuksiin ja parantaa sisäolosuhteita sekä pienentää lämmityksestä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Kiinteistöjen energiatehokkuutta tekoälyn avulla optimoivaan Myrspoveniin sijoittaminen on strategiaamme erinomaisesti sopiva valinta”, kertoo Vantaan Energian Energiapalvelujen liiketoimintajohtaja Matti Wallin.

Ruotsalainen Myrspoven on vuonna 2017 perustettu kiinteistöjen energiatehokkuus- ratkaisujen kehittämiseen keskittynyt teknologiayhtiö, jonka tavoitteena on auttaa asiakkaitaan pienentämään energiakustannuksiaan sekä hiilijalanjälkeään. Vuonna 2023 Myrspovenin energiatehokkuusratkaisut olivat käytössä jo yli 1 000 kiinteistössä.

Vantaan Energian Venturing -toiminnassa etsitään aktiivisesti uusia innovatiivisia energia-alan ratkaisuja, joilla varmistetaan edullinen, toimitusvarma ja yhä vähäpäästöisempi energia asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa. Sijoitus Myrspoveniin on osa tätä projektia.

Lisätiedot

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy
matti.wallin@vantaanenergia.fi
p. 044 723 5782