Siirry sisältöön

Vantaan Energia mukana verkostomentoroinnissa.

Kick off 2017

Vantaalla sijaitsevat yritykset ALD Automotive, Murata Electronics, Saga Furs, Thermo Fisher Scientific ja Vantaan Energia ovat yhdessä muodostaneet verkostomentorointiohjelman, jonka kolmas kausi päättyi toukokuussa 2018.

Verkostomentorointiohjelma tarjoaa mukana olevien yritysten työntekijöille mahdollisuuden osallistua ohjelmaan joko mentorina tai mentoroitavana eli aktorina. Mentoroinnissa tietoa ja osaamista siirretään tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti jollakin osaamisalueella kokeneemmalta työntekijältä vähemmän kokeneelle. Mentoroinnista voi olla apua esimerkiksi työsuhteen alussa omien työtehtävien oppimisessa tai silloin, kun henkilö siirtyy uusiin haasteellisimpiin työtehtäviin. Ohjelman tarkoituksena on ollut myös antaa osallistujille mahdollisuus verkostoitumiseen ja kontaktien solmimiseen.

Ohjelmaan kuuluu, että mentori ja aktori tapaavat ohjelmakauden aikana n. 4-6 viikon välein ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Molempien sitoutuminen tapaamisiin on perustana avoimelle ja luottamukselliselle mentorointisuhteelle. Tapaamisten aiheet sovitaan etukäteen aktorin kiinnostuksen kohteiden, tavoitteiden ja kysymysten perusteella.

Mentorointiin osallistuneet työntekijät ovat antaneet kiitosta siitä, että ovat päässeet tutustumaan täysin toiselta toimialalta tulevaan ihmiseen ja pystyneet jakamaan kokemuksia ja vinkkejä. Osallistujat ovat saaneet näkökulmia työasioihin oman yrityksen ulkopuolelta ja huomanneet, että eri organisaatioiden työntekijöillä on saman kaltaisia haasteita työtehtävistä ja rooleista riippumatta. Mentoriparin keskusteluita on kehuttu avoimiksi ja luottamuksellisiksi sekä opettavaisiksi.

2017-2018 mentorointikauden päätöstilaisuus pidettiin 31.5.2018 Thermo Fisher Scientific Oy:llä Vantaankoskella. Osallistujat pääsivät tutustumaan yrityksen tuotantoon tehdaskierroksella sekä kuulemaan Mato Valtosen luennon aiheesta ”Pelot, muutos, motivointi ja muita työelämän mörköjä”. Vantaan Energialta ohjelmaan tällä kaudella osallistunut myynti- ja asiakkuuspäällikkö Tarja Héllsten oli ehdottomasti sitä mieltä, että ohjelmaan kannatti osallistua ja että alun odotukset mentoroinnin suhteen täyttyivät.

Kiitos kaikille verkostomentorointiin tällä kaudella osallistuneille työntekijöille ja yrityksille! Ensi syksynä startataan jälleen!