Siirry sisältöön

Vantaan Energia investoi tuulivoimaan – uusimpana Oosinselän tuulipuisto

30524684 wind turbines in field with blue sky and clouds in

Vantaan Energian tavoitteena on luopua fossiilista polttoaineista energiantuotannossaan vuoteen 2026 mennessä ja edetä siitä kohti hiilinegatiivisuutta vuoteen 2030 mennessä. Vantaan Energian Hiilinegatiivinen 2030 -hankkeiden myötä yhtiö tulee tarvitsemaan merkittävän määrän uusiutuvaa ja päästötöntä sähköä samalla kun paikallinen sähköntuotanto Vantaalla vähentyy. Uusiutuviin energialähteisiin perustuva sähköntuotanto on yksi yhtiön strategisista tavoitteista ja tärkeä tulevaisuuden hiilinegatiivisuuden mahdollistaja.


Vantaan Energia tuottaa tuulivoimaa osakkuusyhtiöidensä Suomen Hyötytuuli Oy:n ja EPV Energia Oy:n kautta. Tänä vuonna on valmistumassa useampi tuulipuisto, jotka kasvattavat Vantaan Energian tuulivoimatuotantoa merkittävästi. Vuonna 2021 Vantaan Energian tuulisähköntuotanto oli noin 150 gigawattituntia, joka vastaa noin 75 000 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta.

Vantaan Energia on ollut rakentamassa kotimaista tuulivoimatuotantoa ensimmäisten energiayhtiöiden joukossa ja yhtiöllä on ollut tuulivoimaa tuotantopaletissaan jo yli 20 vuoden ajan. Vantaan Energia investoi määrätietoisesti tuulisähköntuotannon kasvattamiseen. Jatkossa yhtiö tulee kohdistamaan investointeja vahvasti myös merituulivoimaan tuulisähköntuotannon perustuessa tällä hetkellä pääsääntöisesti maatuulivoimaan.

Suomen Hyötytuuli Oy julkisti tehneensä investointipäätöksen Oosinselän tuulipuiston rakentamisesta Poriin ja sen naapurikuntaan Eurajoelle. Oosinselän tuulipuiston rakentaminen alkaa keväällä 2022 ja tuulipuisto on tuotannossa vuodenvaihteessa 2023/2024. Vantaan Energian osuus Oosinselän tuulipuistosta on 12,5 %. Oosinselän tuulipuisto tulee valmistuttuaan vaikuttamaan Vantaan Energian tuulisähköntuotantoon runsaan viidenneksen vuotuisella tuulisähkötuotannon kasvulla.

– Panostamme strategiamme mukaisesti merkittävästi ja määrätietoisesti tuulivoimatuotannon kasvattamiseen. Osallistuminen Oosinselän tuulipuistohankkeeseen on jälleen yksi osoitus siitä, toteaa Vantaan Energian Sähköliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Markku Vartia.

Lisätietoja
Markku Vartia, liiketoimintajohtaja, Sähköliiketoiminta, Vantaan Energia Oy
markku.vartia@vantaanenergia.fi
p. 050 354 9200

Kuva- ja haastattelupyynnöt: viestinta@vantaanenergia.fi