Siirry sisältöön

Vantaan Energia investoi tuulienergiaan. Tuulienergian siivin kohti kivihiiletöntä tulevaisuutta!

Annankankaan tuulipuisto

(Kuva Suomen Hyötytuuli Oy)

Lopetamme kivihiilen käytön energiantuotannossa vuonna 2022. Kivihiili korvataan pääosin lisäämällä hyötykäyttöön kelpaamattoman jätteen, tuuli- ja aurinkoenergian, sekä maalämmön osuutta tuotannossa.

Vantaan Energialla on tärkeä rooli suomalaisen tuulienergian tuotannossa ja kehittämisessä. Olemme osakkaana Suomen Hyötytuuli Oy:ssä ja EPV Energia Oy:ssä, joilla on useita tuulipuistoja länsirannikolla. Juuri nyt investoimme lisää tuulienergiaan näiden yritysten kautta.

EPV Energia rakentaa uusimman tuulivoimapuistonsa markkinaehtoisesti

Vantaan Energian osin omistaman EPV Energia Oy:n tytäryhtiö EPV Tuulivoima Oy on tehnyt investointipäätöksen rakentaa Teuvan Paskoonharjulle 21 uutta tuulivoimalaa. Voimalat toteutetaan markkinaehtoisesti, ilman yhteiskunnan tukea.

Paskoonharjun tuulivoimapuiston laajennuksen valmistelutyöt on jo aloitettu. Perustukset valetaan ensi vuoden aikana ja voimaloiden nostot alkavat vuonna 2021. Tuulivoimainvestoinnin on arvioitu valmistuvan vuonna 2022.

Alueella on jo ennestään kaksi 3,2 MW:n tuulivoimalaa, jotka ovat olleet tuotannossa vuodesta 2018 lähtien. Nyt alkaa kahdenkymmenenyhden 5,6 MW:n voimalan rakentaminen. Valmistuessaan Teuvan Paskooharjun puistossa on kaikkiaan 23 tuulivoimalaa. Tuulipuiston vuotuinen sähköntuotanto on noin 400 000 megawattituntia sähköä. Määrä vastaa noin 25 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuotuista energiantarvetta

Investointi lisää valmistuttuaan Vantaan Energian tuulisähkön tuotantomäärää merkittävästi, kasvattaen sitä noin neljänneksen vuoden 2018 tuulisähköntuotantoomme verrattuna. Vuonna 2018 tuulisähkön osuus oli noin 10 % sähköntuotannostamme.

Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Peuralinnan tuulipuistohankkeen

Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut YIT Suomi Oy:ltä Kyyjärven kunnassa sijaitsevan Peuralinnan tuulipuistohankkeen. Keski-Suomen maakunnassa Kyyjärven kunnan Peuralinnan alueelle on suunniteltu 7 tuulivoimalaa, kokonaisteholtaan n. 45 MW. Hyötytuulella on jo olemassa naapurikunnan Perhon Alajoen kylän alueella 7 voimalan tuulipuistohanke. Peuralinnan ja Alajoen tuulipuistot muodostavat yhdessä hyvän investointikohteen ja mahdollistavat alueelle tehokkaan rakentamisen ja tuulivoimatuotannon.

” Tuulivoima on vahvassa nosteessa: teknologia on kehittynyt isoin harppauksin ja samalla energiamuodon kustannuskilpailukyky on vahvistunut. Tuulisähkön tuotannossa noustaan yhä korkeammalle isommilla yksiköillä, ja laitteista saadaan enemmän energiaa. Kehitys on ollut todella nopeaa”, summeeraa Vantaan Energian Sähköliiketoiminnan johtaja Markku Vartia.

Vantaan Energia on tehnyt työtä kivihiilestä luopumisen parissa pitkäjänteisesti. Uusiutuvien ja hiilineutraalien energianmuotojen osuutta tuotannossa on kasvatettu johdonmukaisesti ja samaa linjaa jatketaan. Haluamme olla energia-alan muutoksentekijä. Haemme aktiivisesti ja ennakkoluulottomasti parhaita mahdollisia keinoja tuottaa energiaa fiksusti, kestävästi ja kohtuuhintaisesti.

Lisätietoja
Markku Vartia
Sähköliiketoimintajohtaja
puh. 050 354 9200