Siirry sisältöön

Vantaan Energia hakee startup-kumppaneita kehittämään energia-alan innovaatioita

Vantaan Energia on yksi Suomen suurimmista kaupunkienergiayhtiöistä, joka tuottaa sähköä ja lämpöä, ratkaisee kiertotalouden haasteita ja myy energiapalveluita helposta rakentamisesta aina kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisen. Ilmastonmuutos on tällä hetkellä tärkein toimintaympäristöömme vaikuttava tekijä. Etsimme aktiivisesti uusia innovatiivisia energia-alan ratkaisuja, joilla varmistetaan puhdas, kohtuuhintainen ja toimitusvarma energia kaikille asiakkaillemme nyt ja tulevaisuudessa. Etsimme nyt startup-kumppaneita yhteiselle matkallemme, jossa tavoitteenamme on olla hiilinielu jo vuonna 2030. 

Olemme jo vuosien ajan olleet uusinta teknologiaa ja kiertotalouden keinoja hyödyntävä vähäpäästöisen ja vakaahintaisen energian edelläkävijä. Otamme nyt seuraavan askeleen käynnistämällä corporate venturing -toiminnan, jonka avulla etsimme innovaatioita, jotka vievät koko energia-alaa kohti uutta. Sijoitamme yrityksiin, jotka tukevat yhtiön tavoitteita olla hiilinegatiivinen vuonna 2030, edistävät kiertotaloutta, ilmastonmuutoksen hillintää sekä kasvattavat liiketoimintaamme.  

– Meidät tunnetaan energia-alan edelläkävijänä, joka etsii aktiivisesti innovatiivisia energiaratkaisuja. Etsimme nyt startup-kumppaneita, jotka kehittävät uusia ratkaisuja esimerkiksi hiilidioksidin sitomiseen, talteenottoon ja hyödyntämiseen tai jätevirtojen hallintaan, datan ja analytiikan merkitystä unohtamatta. Tervetuloa mukaan matkallemme kohti hiilinegatiivisuutta, jolla varmistetaan kohtuuhintainen ja toimitusvarma energia kaikille asiakkaillemme samalla kun ratkomme kiertotalouden haasteita, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin. 

Kumppaninamme hankkeessa toimii Innovestor, joka on aikaisen vaiheen pääomasijoittamiseen keskittyvä sijoitusyhtiö.  

– Innovestorin Corporate Venturing -tiimi tuo suuryritykset ja startupit yhteen ja antaa työkalut menestyksekkään venture-yhteistyön rakentamiseen. Vantaan Energia on Innovestorin Corporate Venturing -liiketoiminnan korporaatioasiakas, jolle Innovestor etsii innovatiivisia ratkaisuja kehittäviä startuppeja tulevaisuuden yhteistyöhön. On hienoa aloittaa tämä yhteinen matka kohti kestäviä energia-alan innovaatioita, Innovestorin Service Manager Sonja Lätti kertoo. 

Skannaustyö innovatiivisten startuppien löytämiseksi käynnistyi Innovestorin toimesta tammikuun alussa. Seuraavaksi etenemme potentiaalisimpien yritysten kanssa keskusteluihin yhteistyön käynnistämiseksi.  

Lisätietoja: 

Matti Wallin, Johtaja, Energiapalveluliiketoiminta, +358 44 723 5782, matti.wallin@vantaanenergia.fi 

Sonja Lätti, Service Manager, Innovestor Corporate Venturing +358 50 554 7894, sonja.latti@innovestor.fi