Siirry sisältöön

Vantaalainen kaukolämpö siirtyy älyaikaan

Vantaan Energia tavoittelee hiilinegatiivisuutta vuoteen 2030 mennessä ja käynnissä on Vantaan lämmöntuotanto- ja jakelujärjestelmän modernisointi ilmastoystävällisemmäksi ja energiatehokkaammaksi älyteknologian ja uusien innovaatioiden avulla. 

Tämän myötä myös kaukolämpö uudistuu tuotteena ja vaihdamme vantaalaisiin taloyhtiöihin älyteknologiaa hyödyntävän, vähemmän lämpöä kuluttavan ja rahaa säästävän Vantaan Energian älykkään kaukolämmön.

Vantaan Energian älykäs kaukolämpö on ilmastoystävällistä, toimitusvarmaa ja hintavakaata kaukolämpöä, jonka mahdollisimman fiksusta käytöstä vastaa oppiva tekoäly. Älyteknologia seuraa esimerkiksi lämmön tarvetta huoneistoissa, huomioi ulko-olosuhteet ja sääennusteen ja näiden avulla optimoi lämmönkäyttöä kiinteistössä. Tuloksena taloyhtiön lämmitysenergian kulutuspiikit tasaantuvat ja yksittäisten huoneistojen ali- ja ylilämmitys vähenee parantaen näin huoneistojen asuinmukavuutta merkittävästi. Älyteknologian käyttöönoton myötä kiinteistön lämmönkulutus laskee keskimäärin 5 %, jopa enemmänkin ja tämä näkyy pienempinä kaukolämpölaskuina. 

Älykäs kaukolämpö otetaan käyttöön asentamalla kiinteistön lämmönjakokeskukseen etäohjattava lämmönsäädin sekä modeemi muodostamaan suojattu yhteys älykkään kaukolämmön tekoälypalveluun. Nämä laitteistot ovat taloyhtiölle ilmaisia, eikä niiden asennus vaadi taloyhtiöltä toimenpiteitä.  

– Suomi on energiaintensiivinen maa ja erityisesti lämmitykseen kuluu paljon energiaa ja rahaa. Siksi älyteknologian hyödyntäminen fiksumpaan lämmönkäyttöön ja kiinteistöjen energiatehokkuuden kasvattamiseen on ilmastoteko. Eikä kysymys ole pelkästään ympäristöstä, asuinmukavuuden lisääntymisestä ja rahan säästöstä kiittelevät myös taloyhtiön asukkaat, kertoo myyntipäällikkö Aksel Danielson Vantaan Energian Energiapalveluista.  

Lue lisää Vantaan Energian älykkäästä kaukolämmöstä 

Lisätiedot:

Aksel Danielson
myyntipäällikkö
Vantaan Energia Oy
puh. 044 729 6954
aksel.danielson@vantaanenergia.fi