Siirry sisältöön

Uusiolämmön käyttö vauhdittaa AVIA Real Estate Oy:n matkaa kohti tuoreita vastuullisuustavoitteita

AVIA Real Estate Oy valitsi Vantaan Energian täysin uusiutuvan ja päästöttömän Uusiolämmön osana toimenpiteitä, jotka tähtäävä vastuullisuustavoitteiden täyttämiseen.

AVIA Real Estate Oy on lentokenttäkaupungin aktiivinen kehittäjä, lentokenttäympäristössä toimiva kiinteistöjen sijoitus- ja kehitysyhtiö, joka omistaa ja vuokraa toimitiloja Helsinki-Vantaan lentokenttäalueella ja sen välittömässä läheisyydessä. Vantaan Energia on vastuullisesti tuotetun ja vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä, joka on jo lähivuosina täysin fossiiliton ja etenee tämän jälkeen energiantuotannossaan kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. Vantaan Energian monipuolinen tuote- ja palveluvalikoima auttaa yrityksiä laskemaan ympäristövaikutuksiaan, esimerkiksi uusiutuvan lämmön ja energiatehokkuuspalveluiden tarjoamisen muodossa.

– Meillä on tavoitteena leikata kiinteistöjen energiankulutusta 30 % vuoteen 2028 mennessä sekä luottaa niiden lämmityksessä uusiutuvaan energiaan ja tätä kautta edelleen vähentää lämmityksestä aiheutuvia päästöjä. Tämä kaikki kuuluu parhaillaan valmisteilla olevaan vastuullisuusstrategiaamme. Ympäristövaikutus on iso, sillä meillä on olemassa olevaa kiinteistökanta jo noin 170 000 m2, ja ne käsittävät hotelleja, toimistoja ja logistiikkaa. Lisäksi portfoliossamme on suuria kehitysalueita kuten juuri rakenteille lähtevän Avia Cityn uuden lentokenttäkaupunginosa, johon tulee lähivuosina 19 000 uutta työpaikkaa ja uusi 20 000 asukkaan kaupunginosa, kertoo AVIA Real Estate Oy:n kiinteistöpäällikkö Mikko Jokipii.

Vantaan Energian Uusiolämpö-tuote on 100 % uusiutuvaa energiaa, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 0 kg/MWh. Uusiolämpö tuotetaan Vantaan Energian jätevoimalassa pääkaupunkiseudun asukkaiden sekajätteistä sekä Martinlaakson biovoimalassa, joka hyödyntää kotimaista metsäteollisuuden sivutuotteena syntyvää puuhaketta. Vantaan Energia on kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka panostaa energiatuotannossaan kiertotaloutta edistäviin ratkaisuihin.

– Uusiolämpö on edelläkävijän valinta. Vantaan Energian tuottama lämpö muuttuu vuosi vuodelta ilmastoystävälliseksi, mutta Uusiolämpö on yrityksille keino muuttaa lämmityksensä jo nyt kokonaan uusiutuvaksi. Uusiolämpö on asiakkaillemme mahdollisuus osallistua helpoin toimenpitein ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja saavuttaa vastuullisuustavoitteensa, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan myynti- ja asiakaspäällikkö Saila Talaskivi.

Lisätiedot

Saila Talaskivi, myynti- ja asiakaspäällikkö, Vantaan Energia Oy
saila.talaskivi@vantaanenergia.fi
p. 040 848 1020

Mikko Jokipii, kiinteistöpäällikkö, AVIA Real Estate Oy
mikko.jokipii@aviarealestate.fi
p. 044 588 0639

Lue lisää Uusiolämpö-tuotteesta