Siirry sisältöön

Tuomas Oksanen saa energiaa luonnosta

VE kuluttajauutiskirje 3001207

Vantaan Energian, Lahti Energian, Oulun Seudun Sähkön, Oulun Sähkönmyynnin ja sen osakkaiden sekä Pori Energian perustaman uuden myyntiyhtiön toimitusjohtajana aloitti loppuvuodesta 2019 kokenut myynnin ja liikkeenjohdon asiantuntija Tuomas Oksanen. Alku uudessa työyhteisössä on ollut vauhdikas, sillä “Myyntiyhtiöksi” kutsutun yhtiön lanseerausta on suunniteltu jo huhtikuulle 2020. Tapasimme Oksasen työnsä ääressä.

Terve Tuomas, mites sinulla on hommat lähteneet käyntiin?

Mahtava meininki! Ilmapiiri on tosi innostunut, kun päästään oppimaan ja tekemään yhdessä jotain, mitä ollaan jo pitkään haluttu tehdä.

Missä siis varsinaisesti olet töissä?

Perustajayritykset ovat eri puolilta Suomea ja tässä rakennetaan yhtiötä, joka toimii koko Suomessa. Minä siis työskentelen tällä hetkellä Lahdessa, Porissa, Oulussa kuin Vantaallakin – myös jatkossa.

Yhtenä syynä tässä on se, että haluan oppia tuntemaan paitsi kollegat myös alueellisten asiakkaiden erilaiset tarpeet. Kaikki suomalaiset eivät suinkaan ole samanlaisia. Eri paikoissa arvostetaan eri asioita ja päätöksiä tehdään arjessa eri tavalla. Teemme paljon töitä sen kanssa, että ymmärrämme asiakkaitamme mahdollisimman hyvin, sekä sen kanssa, miten tämä ymmärrys kääntyy tekoihin.

Millaisia asioita työtehtäviisi kuuluu?

Minun vastuullani on Myyntiyhtiön toiminnan valmistelu, sen talouteen ja organisoitumiseen liittyvät asiat sekä erilaisiin johtamisjärjestelmiin ja toimintatapoihin liittyvät asiat ovat nyt omalla työpöydälläni.

Olemme myös yhdessä huippuporukan kanssa päässeet miettimään sitä, millainen brändi ja brändistrategia yhtiölle rakennetaan. Tämä tulee konkretisoitumaan siinä, millaisia tuotteita ja palveluita alamme asiakkaillemme tarjota.

Tavoitteena meillä on pystyä kuuntelemaan asiakkaitamme tarkasti ja reagoimaan tarpeisiin nopeasti. Asiakkaiden odotusten ylittäminen ei ole kuulunut energia-alan perinteisiin vahvuuksiin, mutta tämän me haluaisimme muuttaa. Rakennamme parhaillaan toimintamalleja, jotta se onnistuisi.

Millaista on työskennellä Myyntiyhtiössä?

Minut on toivotettu tervetulleeksi ja otettu tosi kivasti mukaan. On vahvasti sellainen olo, että kuuluu tähän jengiin. Vaikka vaihtelen työskentelypaikkaani, en koe sitä ongelmaksi, vaan vahvuudeksi. Jokaisessa paikassa on mahtava porukka, murre ja omat vahvuudet. Se on voimavara.

Olen kyllä tosi iloinen tästä yhteisöstä. Ihmiset ovat ammattitaitoisia ja heillä on sydän mukana tekemisessä. Odotukseni olivat korkealla, kun tänne tulin, mutta silti tämä osaaminen ja rohkeus yllättää joka päivä positiivisesti. Uskalletaan kokeilla uusia asioita ja reagoida vikkelästi tarvittaessa.

Millainen sähkösopimus sinulla itselläsi on?

Minulla on spot-sähkösopimus, eli käytän tällä hetkellä pörssisähköä. Yleisesti ottaen se sopii asiakkaille, jotka haluavat itse vaikuttaa sähkönkulutukseensa. Mutta samalla mekanismi taustalla toimii minun edukseni. Oma sähkönkulutukseni on sellaista, että tämä sopimusmalli sopii minulle.

Entä, mistä itse saat energiaa?

Minulle ulkona oleminen on sellainen varavirtapankki, jota suosittelen kaikille. Käyn luonnossa latautumassa ja nautin ihan vain ulkona olemisesta. Kaikki luontoaktiviteetit aina nuotion laittamisesta marjan poimintaan ja sienestykseen toimivat. Niistä minä saan virtaa.

Pidän toki myös urheilusta, mutta enemmän sellaisesta mamma- ja pappaurheilusta, jossa tärkeintä on sosiaalisuus, ei niinkään vauhti.

Kerro vielä lopuksi, miksi halusit juuri tähän työhön?

Siksi, että markkinan on pitkään ajateltu muuttuvan ja nyt selkeästi nähdään, että energiayhtiöt yhdistävät voimiaan pystyäkseen vastaamaan asiakkaiden toiveisiin digitalisoituvassa maailmassa. Tämä on se yhtiö, joka sekä omistuspohjan että osaamisen, ambitiotason ja strategian takia minua eniten motivoi.

Kaiken kaikkiaan, tämä on tosi hieno tilaisuus. Päästään aloittamaan ikään kuin puhtaalta pöydältä, mutta hyvin voimavaroin.