Siirry sisältöön

Tätä meiltä kysytään

aspa

Asiakaspalveluumme tulee viikossa runsaasti yhteydenottoja. Kokosimme yhteen usein kysytyt kysymykset.

Onko Vantaan Energia lopettamassa sähkönmyynnin?

Emme ole lopettamassa sähkönmyyntiä. Sähkönmyynti siirtyy 1.4. alkaen uudelle myyntiyhtiölle, jossa ovat mukana Vantaan Energian lisäksi Lahti Energia, Oulun Seudun Sähkö, Oulun Sähkönmyynti ja sen osakkaat sekä Pori Energia. Muutos tehdään siksi, että haluamme tarjota asiakkaillemme ylivertaisen asiakaskokemuksen sekä kilpailukykyisen hinnan. Yhdistyminen uudeksi sähkönmyyntiyhtiöksi antaa meille myös erinomaisen mahdollisuuden tuottaa asiakkaiden toivomia uudenlaisia ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteita kaikkialle Suomeen edullisesti.

Jos sinulla on voimassa oleva sopimus, siirtyy sopimuksesi sellaisenaan uudelle myyntiyhtiölle. Määräaikainen sopimus jatkuu se ennallaan voimassa määräajan loppuun saakka.

Olen muuttamassa. Mitä minun kuuluu tehdä?

Sähkösopimus kannattaa tehdä uuteen kotiin heti, kun muuttopäivä on tiedossa. Suosittelemme tekemään muuttoilmoituksen ajoissa, mieluiten kaksi viikkoa ennen muuttoa. Saamme kuitenkin uuden sopimuksen voimaan tarvittaessa lyhyemmälläkin varoitusajalla. Netissä voit tehdä ilmoituksen vielä kaksi päivää ennen muuttoa.

Mistä voin löytää omat sähkölaskuni?

Sähkösopimukseesi liittyviä asioita voit hallinnoida uudessa asiointipalvelussamme. Online-palvelussa voit selailla sähkösopimukseesi liittyviä tietoja, laskuja marraskuusta 2019 alkaen tai päivittää yhteystietosi. Lisäksi Online-palvelussa voit seurata kotisi sähköenergian kulutustietoja tuntitasolta vuositasolle.

Vanhat sähkölaskut näet verkkopankista, kun käytössäsi on ollut e-laskutus. Tarvittaessa voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Miten käyttämäni sähkö on tuotettu, ja miten voin vaikuttaa siihen?

Meillä voit räätälöidä sähkösopimuksen sinulle sopivaksi. Voit esimerkiksi valita uusiutuvaa ja alkuperävarmennettua Aurinko- tai Tuulienergiaa, ja samalla tukea vähäpäästöisen energian tuotantoa. Meillä Aurinko- ja Tuulienergian alkuperä varmennetaan eurooppalaisen Guarantee of Origin -alkuperätakuujärjestelmän mukaisesti.