Siirry sisältöön

Suunto pienentää hiilijalanjälkeään Vantaan Energian Uusiolämmön avulla

suunto

Oman alansa vantaalaiset edelläkävijät Vantaan Energia ja Suunto ratkovat nyt ilmastokysymyksiä yhdessä. Vantaan Energia on vastuullisesti tuotetun ja vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä. Yhtiö lämmittää Vantaan jo tänä vuonna keväästä alkaen kivihiilettömästi ja fossiilittomaan lämmöntuotantoon Vantaalla päästään vuonna 2026. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030. Suunto taas huolehtii siitä, että sen valmistamat tuotteet, kuten urheilukellot ja kompassit, ovat mahdollisimman kestäviä ja laadukkaita. Suunto valitsi Vantaan Energian täysin uusiutuvan ja päästöttömän Uusiolämmön tukemaan yrityksen vastuullisuustavoitteita.

Suunto on vuonna 1936 perustettu vantaalainen yritys, joka valmistaa muun muassa GPS-urheilukelloja, kompasseja ja sukellustietokoneita. Suunnon arvoja ovat suomalaisuus, laatu ja tuotteiden pitkäikäisyys. Suunnon tuotteista 90 % valmistetaan Vantaan Tammistossa sijaitsevassa omassa tehtaassa. Suunto raportoi toimintansa hiilidioksidipäästöt vuosittain kansainvälisen GHG-standardin mukaan ja nyt uusiutuvan sähkön ja lämmitysenergian avulla ne saadaan vähennettyä lähelle nollaa. Suunto on myös selvittämässä tuotteidensa ympäristövaikutuksia koko niiden elinkaaren ajalta LCA:n eli elinkaarianalyysin avulla. Uusia ekologisempia materiaaleja niin tuotteisiin kuin niiden pakkauksiinkin tutkitaan parhaillaan.

– Vantaan Energian Uusiolämmön valitseminen lämmitystuotteeksemme oli luonnollinen jatkumo yrityksemme vastuullisuustyössä. Olemme jo yli 10 vuoden ajan mitanneet ja vähentäneet päästöjämme. Tavoitteenamme on myös liittyä Science Based Targets -aloitteeseen hiilidioksidipäästöjemme vähentämiseksi. Science Based Targets -aloite tarjoaa yrityksille työkalun, jonka avulla ne voivat laatia ilmastotoimensa Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Haluamme olla vastuullinen yritys ja jälleenmyyjämme ja tuotteitamme käyttävät ihmiset ympäri maailmaa arvostavat pyrkimyksiämme, kertoo Suunnon vastuullisuudesta vastaava Heidi Heikkinen.

Vantaan Energia on vastuullisesti tuotetun ja vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä. Yhtiö lämmittää Vantaan jo tänä vuonna keväästä alkaen kivihiilettömästi ja fossiilittomaan lämmöntuotantoon Vantaalla päästään vuonna 2026. Tämän jälkeen Vantaan Energia etenee kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Vantaan Energian Uusiolämpö-tuote on 100 % uusiutuvaa energiaa, jonka hiilidioksidipäästöt ovat 0 kg/MWh. Uusiolämpö tuotetaan Vantaan Energian jätevoimalassa pääkaupunkiseudun asukkaiden sekajätteistä sekä Martinlaakson biovoimalassa, joka hyödyntää kotimaista metsäteollisuuden sivutuotteena syntyvää puuhaketta. Vantaan Energia on kasvava kiertotalousenergiayhtiö, joka panostaa energiatuotannossaan kiertotaloutta edistävien kotimaisten polttoaineiden käyttöön.

– Uusiolämpö on edelläkävijän valinta. Vantaan Energian tuottama lämpö muuttuu vuosi vuodelta ilmastoystävälliseksi, mutta Uusiolämpö on yrityksille keino muuttaa lämmityksensä jo nyt kokonaan uusiutuvaksi. Uusiolämpö on asiakkaillemme mahdollisuus osallistua helpoin toimenpitein ilmastonmuutoksen hidastamiseen ja saavuttaa vastuullisuustavoitteensa, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan myynti- ja asiakasratkaisut tiiminvetäjä Tomi Myller.

Lisätiedot:

Tomi Myller,  myynti- ja asiakasratkaisut tiiminvetäjä, Energiapalvelut Vantaan Energia Oy
tomi.myller@vantaanenergia.fi
p. 040 517 5050

Heidi Heikkinen, Sustainability Manager, Suunto Oy
heidi.heikkinen@suunto.com 
p. 040 655 0515 

Lue lisää Uusiolämpö-tuotteesta
Lue lisää Vantaan Energian Hiilinegatiivinen 2030 -hankkeesta
Lue lisää Suunnon vastuullisuustyöstä