Siirry sisältöön

Suomen suurin kauppakeskus laskee lämmityspäästönsä nollaan Uusiolämmön avulla

(kuva Kari Palsila)

Jumbo-Flamingon kauppakeskuksen vastuullisuusohjelma valmistui viime vuonna. Ohjelman tavoitteena on painaa kauppakeskuksen päästöt hiilineutraaliksi jo vuoteen 2025 mennessä. Jumbo-Flamingo ottaa Vantaan Energian täysin uusiutuvalla ja päästöttömällä Uusiolämpö-tuotteella ison harppauksen kohti hiilineutraalisuustavoitettaan.  

Pakkalan Vantaanportissa sykkivä vantaalaisten ja lähiseutujen asukkaiden yhteinen kohtaamispaikka Jumbo-Flamingon kauppakeskus on ollut myynnillä mitattuna Suomen suurin kauppakeskus jo 11 vuotta peräkkäin. Samalla kauppakeskuksen merkitys Vantaalle ja kehyskuntien asukkaille on merkittävä. Jumbo-Flamingo tarjoaa monipuolisesti erilaisia palveluita 170 eri liikkeen voimin työllistäen noin 2 500 henkeä. Vetovoimainen keskus houkuttelee tiloihinsa jatkuvaa asiakasvirtaa keräten 12 miljoonaa kauppakeskuskäyntiä vuodessa.

Tavoitteena olla Suomen vastuullisin kauppakeskus

Tuore vastuullisuusohjelma ohjaa voimakkaasti kauppakeskus Jumbo-Flamingon tekoja, toimintaa ja myös arjen valintoja. Kauppakeskuksen tavoitteena on päästä nollapäästöihin vuonna 2025 ja vuonna 2030 Jumbo-Flamingo aikoo olla täysin hiilinegatiivinen eli sitoa enemmän päästöjä, kuin niitä kauppakeskuksen omasta toiminnasta aiheutuu. Päästöttömällä ja kokonaan uusiutuviin lämmönlähteisiin perustuvalla Uusiolämmöllä on merkittävä vaikutus Jumbo-Flamingon tavoitteiden saavuttamisessa. Käyttämällä Uusiolämpöä kauppakeskus vähentää päästöjä noin 2 880 hiilidioksiditonnia vuodessa, mikä vastaa 280 suomalaisen vuotuisia CO2-päästöjä.

– Haluamme olla Suomen vastuullisin kauppakeskus. Sitä silmällä pitäen olemme sitoutuneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja tehneet vuoteen 2030 tähtäävän vastuullisuusohjelman. Se kirittää meitä ympäristövastuun ja sosiaalisen vastuun kantamisessa, kehittää meitä reiluna työpaikkana ja auttaa meitä olemaan paras naapuri Vantaalla. Haluamme luoda taloudellista vaikuttavuutta paikallisesti ja tarjota koko lähialueelle tasaveroisen, turvallisen ja entistä viihtyisämmän kohtaamispaikan, vastuullisuuspäällikkö Katariina Ekman alleviivaa.

Päästötön lämmitys on yhden ratkaisun takana

Monissa yrityksissä merkittävä osuus päästöistä syntyy nimenomaan kiinteistön lämmityksestä. Vantaan Energia mahdollistaa tuotteillaan ja palveluillaan asiakkaidensa matkaa kohti entistä pienempää hiilijalanjälkeä. Vaikuttavuudeltaan ja päästövaikutuksiltaan Uusiolämpö on monille asiakkaille erinomainen ratkaisu, sillä tuote on täysin uusiutuva ja päästötön. Uusiolämpö tuotetaan Vantaan Energian jätevoimalassa pääkaupunkiseudun asukkaiden sekajätteistä sekä Martinlaakson biovoimalassa, joka hyödyntää kotimaista metsäteollisuuden sivutuotteena syntyvää puuhaketta.

– Uusiolämpö on nappivalinta Jumbo-Flamingon kaltaisille toimijoille, joiden kunnianhimo vastuullisuusasioissa on korkealla tasolla. Valitsemalla Uusiolämmön yritys voi laskea lämmityspäästöt nollaan vain yhdellä päätöksellä ja näin vauhdittaa siirtymää kohti omia ilmastotavoitteitaan, Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan myynti- ja asiakaspäällikkö Saila Talaskivi arvioi.

Uusiolämpö-tuote ja etenkin sen täydellinen päästöttömyys oli positiivinen yllätys kauppakeskuksen johdolle ja kiinteistöomistajille.

– Vastuullisuusohjelman myötä olemme käyneet läpi laajasti eri keinoja, miten voisimme saavuttaa kunnianhimoiset tavoitteemme. Kiinteistön lämmitykseen liittyvät ratkaisut ovat yksi merkittävä mahdollisuus. Kun istuimme Vantaan Energian kanssa alas ja kerroimme suunnitelmistamme, kävi ilmi, että heiltä löytyi valmis tuote, joka sopi tarpeisiimme erinomaisesti. Tartuimme tähän mahdollisuuteen ja kaikki kiinteistönomistajat innostuivat asiasta, siksi pääsimme nopeasti valinnassa eteenpäin, kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro iloitsee.

Lisätiedot:

Saila Talaskivi, myynti- ja asiakaspäällikkö, Vantaan Energia Oy
saila.talaskivi@vantaanenergia.fi
p. 09 829 0810

Olli Lehtoaro, kauppakeskusjohtaja, Kauppakeskus Jumbo-Flamingo
olli.lehtoaro@jumbo.fi
p. 050 303 9206

Lue lisää Uusiolämpö-tuotteesta