Siirry sisältöön

Suomen suurimpiin kuuluvan sähkönmyyntiyhtiön perustaminen etenee.

asiakas2

Lahti Energia Oy, Oulun Energia Oy, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia Oy ja Vantaan Energia Oy sekä nykyisen Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia Oy, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia Oy, Rantakairan Sähkö Oy ja Tenergia Oy ovat allekirjoittaneet perustamissopimuksen sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintojensa yhdistämisestä. Osapuolet olivat jo aiemmin kesäkuussa tehneet esisopimuksen uusien yhtiöiden perustamisesta.

Yhteisyritysten perustaminen käsitellään seuraavaksi Kilpailu- ja kuluttajavirastossa, josta odotetaan saatavan hyväksyntä loppuvuoden aikana. Yhtiöiden perustaminen toteutetaan liiketoimintasiirrolla, jossa osakasyhtiöt siirtävät sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoiminnot yhteisesti omistettavaan konserniin. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa 1.4.2020.

Sähkönmyynnin ja asiakaspalvelun yhdistämisellä tavoitellaan ylivertaista asiakaskokemusta ja kilpailukykyistä hintatasoa. Yhdistyminen antaa erinomaiset rahkeet tuottaa asiakkaillemme uudenlaisia ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteita. Tarjoamme valtakunnallisia palveluja ja tuotteita palvellen asiakkaitamme koko Suomen kattavasti. Sähkönmyyntiyhtiön tavoitteena on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi omistuspohjaa ja asiakasmäärää kasvattamalla.

Asiakaspalveluun ja laskutukseen keskittyvästä palveluyhtiöstä muodostuu heti alkuvaiheessa yksi Suomen suurimmista energia- ja infrastruktuuritoimialan palveluntarjoajista, joka tarjoaa asiakaspalveluita myös muille toimijoille.

Muutos ei edellytä olemassa olevilta asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina entisillä ehdoilla uudessa sähkönmyyntiyhtiössä. Osakasyhtiöiden nykyinen sähkökaupan ja asiakaspalvelun henkilöstö siirtyy yhteisyrityksien palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Muutos koskee yhteensä noin 110:tä henkilöä. Yhtiöihin on parhaillaan käynnissä toimitusjohtajien rekrytoinnit.

Lisätietoja antavat:

Lahti Energia Oy, toimitusjohtaja Eero Seesvaara, 050 5528 401 tai eero.seesvaara@lahtienergia.fi

Oulun Energia Oy, toimitusjohtaja Juhani Järvelä, 044 703 3105 tai juhani.jarvela@oulunenergia.fi

Oulun Sähkönmyynti Oy, hallituksen jäsen, Tuomas Savola, 0401595939 tai tuomas.savola@oulunenergia.fi

Oulun Seudun Sähkö, toimitusjohtaja Risto Kantola, 0400-245161 tai risto.kantola@oss.fi

Pori Energia Oy, toimitusjohtaja Matti Rintanen, 044 701 2101 tai matti.rintanen@porienergia.fi

Vantaan Energia Oy, toimitusjohtaja Jukka Toivonen, 050 453 6729 tai jukka.toivonen@vantaanenergia.fi