Siirry sisältöön

Lumisateen aiheuttamat sähköverkonviat Vantaalla on korjattu ja sähkökatkot ovat ohi

Analyytikon nakemys

(Päivitys 12.12.2017 klo 22.00)

Runsaan lumisateen ja tykkylumen aiheuttamat sähkökatkot on saatu korjattua Vantaalla. Lumen aiheuttamat sähkökatkot alkoivat n. klo 15,30 ja iltapäivän, sekä illan aikana noin 1200 vantaalaista  oli ilman sähköä. 

Jos vielä huomaat lähiympäristössäsi esim. ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin ilmoita siitä vikailmoitusnumeroomme 0800 0025. Päivystämme 24/7.

**********

Runsas lumisade on aiheuttanut sähkökatkoja Vantaalla. Korjaustyöt ovat käynnissä ja viankorjaushenkilökuntaa on lisätty huomiseen 13.12. asti

Etelä-Suomessa on tiistain aikana satanut runsaasti märkää lunta, joka on kerääntynyt sähkölinjoille. Puita on tykkylumen painosta taipunut ja kaatunut sähkölinjoille, mistä aiheutuu sähkökatkoja. Eniten sähkökatkoja on Länsi-Vantaan pohjoisosassa alueella Keimola, Myllymäki ja Vestra, sekä Itä-Vantaalla Sotungissa. Korjaustyöt ovat käynnissä, mutta sää hankaloittaa liikkumista ja viankorjaustehtäviä.

Vantaan Energia Sähköverkot Oy on lisännyt henkilökuntaa korjaamaan vikoja, jotta sähköt saadaan mahdollisimman pian palautettua kaikille kotitalouksille. Lisäksi henkilöstöä on lisätty käyttökeskukseen valvomaan sähköverkon tilaa ja ohjaamaan korjaustoimia maastossa.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja teemme parhaamme, jotta saamme sähköt palautettua mahdollisimman nopeasti.

Ajantasainen tieto Vantaan keskijänniteverkon vioista löytyy häiriökartalta: http://sahkokatkot.vantaanenergiasahkoverkot.fi/

Maksuton vikapalvelu päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 0025.