Siirry sisältöön

Rajakylän koulun 5 C voitti Roskapoliisikisan. Viime kevään roskapoliisikisan voittajan kuulumiset!

rajakyla

Julistimme viime keväänä roskapoliisikisan, jossa 5. luokkien tehtävänä oli kerätä 4.-8.5. koulujen ympäristöstä mahdollisimman paljon roskia. Sen jälkeen he ottivat kuvan kerääjistä ja roskista ja lähettivät kuvat meille. Laitoimme kuvat Facebookiin, jossa kuvia käytiin tykkäämässä. Kolme eniten tykkäyksiä 22.5. mennessä kahminutta luokkaa voitti luokkaretkikassaansa 500 euroa, ja lisäksi he pääsivät vierailemaan syksyllä jätevoimalassamme.

Kisan voittivat Rajakylä, Hiekkaharju ja Mikkolan 5C! Voittajat saivat kukin noin 500 tykkäystä ja yhteensä Roskapoliiseja tykättiin noin 3000 kertaa. Lue lisää 

Nyt Rajakylän 5 c kertoo miten he käyttivät voittorahat:

Rajakylän koulun 5 C voitti Roskapoliisikisan

Vantaan Energian Roskapoliisikisassa oli huikeat palkinnot. Kolme eniten tykkäyksiä saanutta luokkaa palkittiin 500 eurolla. Luokkamme opettaja huomasi kilpailun mainoksen ja ilmoitti heti luokan mukaan kisaan. Tuo oli juuri puuttuva summa luokan leirikoulukassasta ja tavoitteena oli tietysti kisan voitto.

Luokka aloitti rahankeräyksen leirikoulukassaan jo neljännen luokan keväällä, jolloin tehtiin päätös, että kuudennella luokalla järjestetään leirikoulu. Leirikoulun suunnittelu oli mukavaa puuhaa ja luokan vanhemmat osallistuivat aktiivisesti mukaan projektiin. Rahaa saimme mm. järjestämällä koululla diskoillan, keksien myynnillä sekä kahdella mittavalla pullojenkeräyksellä. Jaoimme mainokset lähialueen asunnoille kahtena vuonna ennen vappua ja vapun jälkeen luokan oppilaat kiersivät keräämässä pullot. Vanhemmat avustivat kuljetuksissa ja palauttivat pullot paikalliseen K-supermarkettiin.

Lopulta rahat olivat kasassa tuota palkintorahaa lukuun ottamatta. Some-kampanjaan valjastimme avuksi äänestämään mummit, kummit, tädit, sedät, työkaverit ja naapurit – ja voitimme! Ykkösasema säilyi loppuun asti, ja lopussa meillä oli kuusi ääntä enemmän kuin toiseksi tulleella joukkueella.  Iso kiitos Vantaan Energialle – leirikoulukassassa oli nyt riittävä summa. Voittoon sisältyi myös vierailu Vantaan uudessa jätevoimalassa. Siellä vierailimme 8.10.

Leirikoulua vietimme 10. – 12.9 upeassa auringonpaisteessa Merikarvialla Muumaassa. Itse pääsin leirikouluun mukaan valvojaksi ja lisäkseni valvojina oli opettaja ja kaksi isää. Kolmeen päivään mahtui uskomaton määrä elämyksiä, ihania muistoja ja paljon erilaisia eläinystäviä. Ainakin luokan tyttöihin teki lähtemättömän vaikutuksen Matti – suloinen tummanruskea lammas. Leirikoulu onnistui yli odotusten ja monen silmäkulmassa kiilteli kyynel, kun tuli kotiin lähdön aika. Tuosta leirikoulusta jäi muisteltavaa pitkäksi aikaa.

-Anne (yhden Rajakylän 5. luokkalaisen äiti)