Siirry sisältöön

Pillit viheltäen roskattomamman ympäristön puolesta! Suomen ensimmäiset roskapoliisit aloittavat työnsä Vantaalla.

roskapoliisit3

Tuntuuko lajittelu hankalalta? Aiheuttaako kierrättäminen sydämentykytyksiä? Ei hätää, roskapoliisi auttaa! Vantaan Energian uudet kierrätysgurut – kymmenen juuri työssään aloittanutta roskapoliisia – lähtevät innostamaan vantaalaisia lajittelemaan roskat entistä paremmin.

Vantaan Energian tavoite on tehdä Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki. Roskapoliisit kiertävät muun muassa vantaalaisissa kouluissa, työpaikoilla, taloyhtiöissä ja naapurustoissa kertomassa kierrätyksestä ja auttamassa ihmisiä lajittelupulmissa.

“Roskapoliisien tehtävä on kasvattaa ihmisten intoa ja taitoa lajitella jätteet. Jätevoimalamme kiittää, kun ihmiset lajittelevat sekajätteeseen kuulumattoman materiaalin kuten metallin ja biojätteen erikseen”, Vantaan Energian viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa valottaa.

Moni halusi roskapoliisiksi

“Roskapoliisin työ herätti hilpeyttä ja kiinnostusta. Tehtävään haki 90 ihmistä”, Mervi Suorsa kertoo. Roskapoliiseiksi valittiin vantaalaiset Marjo VainioPatricia Lohman, Jukka MatinvesiHeini ManninenAnne KandolinSuvi RunstenEsajas Kuggböle, Anne Heinonen, Aniitta Kurkela ja Helmi Nevalainen. Roskapoliiseista nuorin on 16-vuotias ja vanhin 69-vuotias. Ensitöikseen Suomen ensimmäiset ja ainoat roskapoliisit ovat tutustuneet Vantaan Energian jätevoimalaan ja saaneet jätteidenlajittelukoulutuksen.

“Roskapoliisit ovat mahtava joukko erilaisia ihmisiä, joilla on huikea palo toimia roskattomamman Vantaan ja puhtaamman ympäristön eteen. Nämä kierrätystaiturit osaavat varmasti innostaa ihmisiä lajittelemaan”, Vantaan Energian roskapoliisipäällikkö Anna Suurjoki hymyilee.

“Innostuin, kun näin roskapoliisien hakuilmoituksen Vantaan Sanomissa, koska kierrätys on sydäntäni lähellä”, sanoo paperinkierrätysalalla pitkään työskennellyt, 66-vuotias tuore roskapoliisi Marjo Vainio.

Roskapoliisin voi kutsua kylään ilmaiseksi

Roskapoliisien pesti kestää koko kevään, aina vuoden 2016 toukokuun loppuun saakka.

Kuka tahansa vantaalainen kaveri-, harrastus-, työ- tai muu porukka voi kutsua roskapoliisin opastamaan kierrätysasioissa osoitteessa roskatonvantaa.fi. Roskapoliisin vierailu on maksuton.

Vantaan Energia haluaa panostaa lajittelutietoisuuteen ja siihen, että ainoastaan sekajäte palaa Vantaan Energian jätevoimalassa. Vantaan Energian jätevoimala on uuden ajan tapa tuottaa energiaa; roskia polttamalla syntyy sähköä ja kaukolämpöä, ja yhteinen ympäristömme pysyy puhtaampana.

Roskapoliiseihin voi tutustua osoitteessa roskatonvantaa.fi ja heitä voi seurata Vantaan Energian Twitterissä hashtagilla #roskattominkaupunki.

Lisätietoja:

Viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa
09 829 0331
mervi.suorsa@vantaanenergia.fi 

Roskapoliisipäällikkö Anna Suurjoki
050 413 4896
anna.suurjoki@vantaanenergia.fi

www.roskatonvantaa.fi

Roskapoliisien esittely

Ajankohtaista tietoa jätevoimalan ensimmäisestä vuodesta: Jätteestä pienin päästöin edullista energiaa