Siirry sisältöön

Pääkirjoitus: Vantaan Energian menestyksekäs vuosi takaa vakautta myös pitkälle tulevaisuuteen

(Kuvassa Vantaan Energian Energiapalveluiden myyntitiimin päällikkö Ismo Virtanen sekä liiketoimintajohtaja Matti Wallin)

Vaikka viime aikoina olemme saaneet lukea Suomesta ja maailmalta myös ikäviä uutisia oli päättynyt vuosi Vantaan Energialle ja sen asiakkaille menestyksekäs. Erityisen suurta ylpeyttä tunnen viime vuoden asiakastyytyväisyystutkimuksen tuloksista. Olemme olemassa asiakkaitamme varten ja siksi on erityisen hienoa, että ylsimme jälleen kerran palkintopallisijoitukselle EPSI ratingin asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Olemme olleet jo useampana peräkkäisenä vuonna asiakastyytyväisyydessä mitattuna kolmen parhaan yrityksen joukossa. Tyytyväisyyden ylläpitäminen on kovaa, mutta palkitsevaa työtä, se ansaitaan jokaisessa kohtaamisessa asiakkaan kanssa päivittäin uudelleen ja uudelleen. Uskon, että onnistumme tässä, koska olemme rohkeasti uskaltaneet uudistaa omia prosessejamme. Olemme oppineet keräämään ja käyttämään johdonmukaisesti asiakkaalta tullutta palautetta oman toiminnan kehittämiseen.

Menestystä monella rintamalla

Aika ajoin asiakkaat ja kumppanit kysyvät, että miten meillä Vantaan Energialla oikein menee. Usein vastaukset jäävät hieman pintapuolisiksi ja päätinkin nyt summata yhteen sitä, miten meillä oikeasti menee. Konkreettiset luvut ja tulokset puhukoot puolestaan.

Vantaalaisen kaukolämmön osalta päättynyt vuosi oli todella vahva ja se heijastelee pitkälle tulevaisuuteen asti. Rakennusteollisuuden laskusuhdanteesta huolimatta Vantaalla toteutui useita kymmeniä rakennushankkeita, jotka saatiin liitettyä kaukolämpöverkkoon. Vantaalainen kaukolämpö on todella elinvoimainen ja kiinnostava tuote, jota halutaan käyttää. Vuosi 2023 oli meille sekä liittymien lukumäärässä että kaukolämmön sopimustehossa mitattuna yksi parhaimmista vuosista kautta aikain.

Lanseeraukset ja palvelut

Uusien avausten osalta vuosi oli niin ikään erinomainen. Erityisen suurta kiinnostusta asiakasrintamalla herätti Lämmönjakokeskuksen tarkistus- ja huoltopalvelu, joka on helppo tapa tarkistaa laitteiston kunto ja toimivuus. Voimakkaasti lisääntyneestä kiinnostuksesta huolimatta olemme pystyneet toimittamaan palvelua kaikille halukkaille toivotussa aikataulussa. Uskon, että moni asiakas on tämän ansiosta välttynyt lämmityskauden aikana ikäviltä yllätyksiltä.  

Yksi vuoden suurimmista ja tärkeimmistä lanseerauksistamme oli loppuvuodesta julkaistu Lämpölaskin, joka on energia-alalla aivan poikkeuksellinen palvelu. Lämpölaskin on taloyhtiöille ja yrityksille tarkoitettu maksuton palvelu, jossa lupaamme laskea heille paremman tarjouksen kiinteistön lämmitys- tai jäähdytysratkaisusta Vantaan alueella, jos heillä on tuore tarjous tai esiselvitys energiaremontista jostakin muualta.

Vuoden kohokohtiin lukeutuu myös Älykkään kaukolämmön onnistunut lanseeraus. Vantaan Energialla kyse ei ole lisämaksullisesta tuotteesta tai erillisestä palvelusta, vaan pysyvästä hintaluokasta. On korkea aika siirtää myös kaukolämpö älyaikaan, näemme jo nyt, että tämä tulee olemaan kaikista edullisin tapa hoitaa kiinteistön lämmitystä. Olen tyytyväinen siitä vauhdista, jolla kaukolämmön modernisaatio on saatu Vantaalla liikkeelle. Kahdensadan kohteen raja meni juuri rikki ja tahti on kiihtymään päin. Hyppää siis mukaan lämmityksen digiloikkaan valitsemalla älykäs kaukolämpö!

Keskustelua ja kehittämistä

Vuoden parhaita asioita ovat ehdottomasti olleet myös haastavien pandemia-aikojen jälkeen palautuneet kohtaamiset ja keskustelut asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Järjestimme viime vuonna Jätevoimalalla Kumppanuusklubin puitteissa keskustelutilaisuuden, jossa puhetta riitti muun muassa kiertotaloudesta ja energiaklubitoiminnastamme. Tällaisia tilaisuuksia tulemme varmasti myös jatkamaan, sillä ne ovat selvästi hyödyllisiä kaikille osapuolille.

Oma tiimini jatkoi kasvuaan tänä vuonna kahdella henkilöllä. Pystymme nyt entistä täsmällisemmin palvelemaan asiakkaita heidän tarpeissaan ja vastaamaan yhteydenottoihin vieläkin nopeammin. Tuoreet myyntipäällikkömme Christoffer ja Lassi esittäytyvät kumpikin tässä uutiskirjeessä.

Suuri kiitos vielä kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille erinomaisesta vuodesta, tehdään tästä vuodesta yhdessä vielä parempi. Olemme täällä teitä varten, joten jos mikään energiaan liittyvä asia mietityttää, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Ystävällisin terveisin

Ismo Virtanen
ismo.virtanen@vantaanenergia.fi