Siirry sisältöön

Myy hukkalämpö avoimeen kaukolämpöverkkoomme!

kaukolampo

Tee ilmastoteko paremman huomisen puolesta ja myy hukkalämpösi kiertoon avoimeen kaukolämpöverkkoomme.

Tiesitkö, että lähes mikä tahansa vantaalainen taloyhtiö, kiinteistö tai tuotantolaitos voi olla energiantuottaja avoimessa kaukolämpöverkossamme? Jos kiinteistössäsi syntyy läjäpäin hukkalämpöä, ota meihin yhteyttä ja ostamme ylimääräiset lämmöt pois. Viemme hukkalämmön kaukolämpöverkkoomme, jolla lämmitämme Vantaan alueen rakennuksia. 

Lämpöä enemmän kuin omaan tarpeeseen

Avoin kaukolämpö tarkoittaa sitä, että Vantaan Energian kaukolämpöverkossa voi olla useampi eri lämmöntuottaja. Avoin kaukolämpöverkkomme sopii erityisesti niille, joilla syntyy lämpöä runsaasti enemmän kuin omaan tarpeeseen.

Kaukolämpöverkkomme on ollut avoin jo 1980-luvulta alkaen, jolloin olemme ostaneet lämpöä Vantaalla sijainneelta painotalolta. Myös esimerkiksi datakeskukset, sairaalat ja tehtaat voivat tuottaa korkealämpöistä hukkaenergiaa, joka saa jatkoelämän kaukolämpöverkossamme.

Liittyminen lämmöntuottajaksi avoimeen kaukolämpöverkkoomme ei vaadi erityistä teknologiaa, eikä tuottajan tarvitse olla Vantaan Energian kaukolämmön asiakas. Riittää, että kiinteistö on liitetty kaukolämpöverkkoon. Jos kohde on Vantaan Energialle uusi, kiinteistöön on mahdollista rakentaa kaukolämpöliittymä. Hukkalämpö siirretään kaukolämpöverkkoon, joko kaukolämmön meno- tai paluuputkeen.

Hukkalämmön ostohinta määräytyy toistaiseksi tapauskohtaisesti, kunnes ostettavalle lämmölle pystytään määrittämään julkinen ostohinnasto. Ostolämmön arvoon vaikuttavat muun muassa hukkalämmön määrä, ulkolämpötila, oma tuotantomme sekä itse lämmön lämpötila.

Ota meihin yhteyttä

Olemme luvanneet lopettaa kivihiilen käytön kokonaan 2020-luvulla ja kartoitamme jatkuvasti uusia tapoja tuottaa puhdasta kaukolämpöä. Avoin kaukolämpöverkko on yksi etappi matkallamme kohti puhtaampaa energiantuotantoa.

Jos et ole varma, onko kiinteistöstäsi puhtaan lämmön tuottajaksi, täytä yhteydenottolomake ja kartoitetaan tilanne yhdessä. Otamme ilolla vastaan hukkalämmön ja maksamme siitä korvauksen. Laitetaan yhdessä hukkalämpö kiertoon!

Yhteydenottolomakkeelle