Siirry sisältöön

Myrskytuhojen korjaukset jatkuvat Vantaalla

kesaillanvalo

(13.8.2017 klo 00.15)

Myrsky riepotti lauantai-iltana Vantaata.  Rajujen ukkospuuskien kaatamat puut ovat aiheuttaneet sähkökatkoja. Myrsky alkoi Vantaalla n. klo 19,00 ja illan aikana on ollut 1  600 asiakasta ilman sähköä. Tällä hetkellä sähköttä on 200 asiakasta.

Vikojen korjaus jatkuu tauotta yön mittaan ja tarvittaessa niitä jatketaan aamuun saakka. Sähköverkon nk. runkojohdot on  saatu korjattua ja siirrymme korjaamaan nk. talojohtoja, joille on kaatunut runsaasti yksittäisiä puita ympäri Vantaata.

Korjausresursseja on lisätty mutta korjaustyöt vievät joillain alueilla vielä tunteja. Työskentely maastossa on asentajille erittäin vaativaa täyden pimeyden ja märkien olosuhteiden vuoksi. 

Tiedotteita korjausten etenemisestä voi seurata paikallisen sähköverkkoyhtiön somesta: Facebookissa @Vantaan Energia Sähköverkot ja Twitterissä @Sahkoverkko. 

Myrskytuhojen korjaaminen on aina ammatilaisten hommaa

Mikäli myrskyn aikaan tai sen jälkeen huomaa lähiympäristössä esim. ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin siitä kannattaa tehdä ilmoitus sähköverkkoyhtiön vikailmoitusnumeroon, Vantaalla numero on 0800 0025. Vikailmoituksia vastaanotetaan vuorokauden ympäri. 

Minkäänlaisia sähköverkonvaurioita ei saa itsenäisesti lähteä korjaamaan. Ilmajohtojen päälle kaatuneessa puussa voi olla hengenvaarallinen jännite ja korjaustoimet on jätettävä sähkön – ja puunkaadon vaarat hallitseville ammattilaisille.

Tietoa sähkökatkoista

Vantaalaiset voivat helposti tarkistaa ajankohtaiset sähkökatkot nettisivuilta löytyvästä häiriökartasta. Mökin tai kesäasunnon sähkökatkotilanteen voi taas kätevästi tarkistaa valtakunnallisesta häiriökartasta www.sahkokatkokartta.fi