Siirry sisältöön

Minä ennustan: Aurinkoenergiasta tulee yritysvastuun mittari

Aurinikoenergiasta yritysvastuun mittari

Vielä toistaiseksi suurin osa Suomen aurinkosähköasennuksista on pientuotannosta omakotitaloissa ja mökeillä. Tulevaisuus kuitenkin on toinen: päättynyt on aika, jolloin aurinkosähkö toimi vain kesämökkien varavirtana. Kysyntä lisääntyy ja samalla aurinkosähkön hinta on laskussa.

Aurinkoenergiasta on tullut yksi nopeimmin kasvavista energiamuodoista maailmassa. Trendi näkyy myös Suomessa, jossa aurinkosähkön tuotannon kapasiteetti kolminkertaistui vuoden 2016 aikana. Kasvu on jo nyt eksponentiaalista, ja ennustan että kasvu kiihtyy entisestään.

Tutkimusten mukaan huoli ilmastonmuutoksesta kasvaa ja energiapolitiikka nousee avainasemaan muutoksen estämisessä. Erityisesti uusiutuvassa energiassa nähdään mahdollisuus ilmaston pelastamiseksi, ja aurinkosähkö onkin yksi ekologisesti kestävimmistä uusiutuvan energian muodoista. Kuluttajat ovat entistä tietoisempia sähkötuotannon vastuullisuudesta.

Samalla kun kuluttajat kiinnittävät huomiota omiin valintoihinsa, odotetaan myös yritysten toimivan vastuullisesti. Yrityksen vastuullisuus rakentuu monista tekijöistä, eikä energiankulutus ei ole niistä vähäisimpiä. Vastuullisen toiminnan keskiössä on ympäristön huomioiminen ja uusien toimintatapojen omaksuminen.

Nyt uusiutuviin energiamuotoihin siirtyminen on vastuuteko, mutta ennustan, että kymmenen vuoden päästä yritykset joutuvat perustelemaan, jos eivät käytä aurinkosähköä. Tulevaisuuden vastuullista energiahankintaa tehdään jo tänään!

Eero Pyhäranta
tuotepäällikkö, Aurinkosähkö
Vantaan Energia Oy