Siirry sisältöön

Merkittävä osa Kiira-myrskyn aiheuttamista vioista on saatu korjattua Vantaalla (päivitetty klo 21.50)

isannointijalle web2

Päivitys 13.8.2017, klo 21.50.

Viimeisten myrskyvaurioiden korjaukset jatkuvat Vantaalla vielä iltaan ja yöhön. Uusia vikailmoituksia on kirjattu muutamia ja korjaustyöt jatkuvat. Mikäli vielä saavut kotiisi Vantaalle esim. mökiltä ja huomaat myrskytuhoja, niin ilmoita havaintosi vikailmoitusnumeromme 0800 0025. Palvelu on käytössä vuorokauden ympäri. 

# # #

Päivitys 13.8.2017, klo 18.30.

Korjaustyöt ovat edenneet arvioitua joutuisammin ja tämänhetkisen arvion perusteella vantaalaisten sähköt saadaan palautettua, tällä hetkellä tiedossamme oleviin vikakohteisiin, vielä tänään. Ilmajohdoilla olevia kymmeniä ja kymmeniä puita raivataan tänään pimeyden tuloon asti, jonka jälkeen työt jatkuvat jälleen aamulla. 

# # #

Kiira-myrskyn tuhoja on korjattu Vantaalla taukoamatta eilisestä illasta lähtien. Tuhojen vuoksi on edelleen sähköttä muutamia kymmeniä Vantaan Energia Sähköverkot Oy:n asiakkaita eri puolilla Vantaata. Tämänhetkisen arvion mukaan tiedossa olevat viat saadaan korjattua ja sähköt palautettua kaikille vantaalaisille maanantain kuluessa. Pahimmillaan Vantaan sähköverkkoalueella oli eilen illalla ilman sähköä noin 1 600 asiakasta. Valtaosa vioista saatiin korjattua aamuun mennessä.

Paljon yksittäisiä vikoja

Sunnuntaipäivän aikana on korjattu paljon nk. ilmajohtoverkon vikoja, joista on tullut ilmoituksia vantaalaisilta päivän mittaan myös lisää. Vantaaan sähköverkossa on paljon yksittäisiä vikoja ja osa niistä on osoittautunut todella pahoiksi, minkä vuoksi korjaustyöt kestävät erityisen pitkään. Kaatuneet puut ovat esimerkiksi katkoneet ja kaataneet kokonaisia sähköpylväitä, repineet talojohtoja irti rakennuksista ja pudottaneet sähköjohtimia maahan.

Korjaustyöt jatkuvat koko sunnuntain

Kaikki käytettävissä olevat resurssit ovat koko ajan töissä, mutta sähköjen palauttaminen kestää monen asiakkaan osalta tällä kertaa harmittavan kauan. Vantaan Energia Sähköverkot tekee kuitenkin parhaansa ja omien asentajien lisäksi viankorjaukseen on saatu apua urakointikumppaneilta.

Myrskytuhojen korjaaminen on aina ammattilaisten hommaa

Mikäli myrskyn aikaan tai sen jälkeen huomaa lähiympäristössä esim. ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin siitä kannattaa tehdä ilmoitus vikailmoitusnumeroon. Vantaalla vikailmoitusnumero on 0800 0025.