Siirry sisältöön

Merituulipuisto jäätyvällä merellä on uusinta uutta! Mekin olemme mukana.

merituulipuisto2

Suomen Hyötytuuli Oy rakentaa maailman ensimmäisen jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston Porin Tahkoluotoon. Puiston rakentaminen alkaa tänä keväänä ja puisto tuottaa energiaa syksystä 2017.

Tahkoluodon merituulipuisto on ensimmäinen laatuaan. Tuulivoimalat rakennetaan merelle ja niiden perustukset kestävät hyvin merenpinnan korkeuden vaihtelua sekä jäätä. 

Tuulivoimalat sijaitsevat viiden kilometrin päässä mantereesta. Näin vältetään meluhaitat asutukselle. Myös toinen huoli linnut on otettu hankkeessa huomioon. Linnustovaikutuksia seurataan uusimmalla tutka- ja infrapunateknologialla.

Merituulipuiston 10 kappaletta, 4 megawatin tuulivoimalaa tuottavat vuodessa noin 155 gigawattituntia sähköä, joka vastaa noin 77 000 kerrostalokaksion sähkönkulutusta. Merituulivoima tuottaa energiaa noin puolitoistakertaisesti maatuulivoimaan verrattuna. Se on tehokas tapa tuottaa uusiutuvaa sähköä.

Hankkeen kustannusarvio on 120 miljoonaa euroa. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi marraskuussa 2014 hankkeelle investointitukea 20 miljoonaa euroa. Tuen tavoitteena on avata liiketoimintamahdollisuuksia kotimaiselle teknologiaosaamiselle eri toimialoilla..

Vantaan Energia omistaa Suomen Hyötytuulesta 12,5 %. Muita omistajia ovat Helen (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos ja Turku Energia kanssa.