Siirry sisältöön

Lisäämme tuulivoimatuotantoamme merkittävästi. Maailman ensimmäinen jääolosuhteisiin suunniteltu merituulipuisto avattiin Tahkoluodossa.

tahkoluodon merituulipuisto

Vantaan Energian ja seitsemän muun energiayhtiön omistama Suomen Hyötytuuli Oy avasi maailman ensimmäisen jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston Porin Tahkoluodossa 31.8.2017. Tuulipuisto koostuu kymmenestä 4,2 megawatin tuulivoimalasta.

Suomen Hyötytuuli on panostanut merituulivoiman kehittämiseen jo pitkään ja rakennutti maan ensimmäisen tuulivoimalan meriperustuksilla Tahkoluotoon vuonna 2010. Suomen Hyötytuuli yhteistyökumppaneineen on lisännyt merkittävästi merituulivoimaosaamista Itämerellä ja tätä kautta mahdollistanut teollisen mittakaavan energiantuotannon merellä tulevaisuudessa. 

Vantaan Energia on tuulivoimatuotannon pioneereja. Olemme olleet mukana tuulivoimatuotannossa jo 20 vuoden ajan. Vuonna 2016 tuulivoiman tuotantokapasiteettimme kaksinkertaistui ja Tahkoluodon myötä Vantaan Energian tuulivoimatuotannon määrä kasvaa noin 20 prosenttia.

-Näemme, että tuulivoima on yksi tulevaisuuden potentiaalisista tuotantomuodoista matkalla kohti uusiutuvaa energiantuotantoa, kertoo energiajohtaja Markku Vartia Vantaan Energiasta. 

Merituulivoiman tulevaisuus

Pohjanmerellä viimeisen vuoden aikana tapahtuneen voimakkaan teknologisen ja liiketoiminnallisen kehityksen vuoksi näyttää, että merituulivoima tulee olemaan merkittävä energiantuotantomuoto tulevaisuudessa. Merkittävin energian hintaan vaikuttava muutos ovat markkinoille tulevat jopa 15 megawatin voimalat. Suomessa ympäristö merituulivoimalle on erilainen kuin Pohjanmerellä. Jäätyvä meri, matala rannikko, kova merenpohja, heikompi tuuli ja lähellä rannikkoa olevat puistot eroavat jonkin verran Pohjanmeren olosuhteista ja vaativat erilaista teknologiaa. 

Lisätiedot merituulipuistosta:
Toni Sulameri, toimitusjohtaja, Suomen Hyötytuuli Oy

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistoja Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea. Yrityksen omistavat Helen (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Tampereen Sähkölaitos, Turku Energia ja Vantaan Energia. www.hyotytuuli.fi

Lisätietoja Vantaan Energiasta viestinta@vantaanenergia.fi.