Siirry sisältöön

Aiomme tehdä Vantaasta Suomen roskattomimman kaupungin.

Roskattomin kaupunki -missiolla jatkamme arvokasta työtä, joka alkoi viime vuonna Vantaalle avatun jätevoimalan myötä. Jätevoimalan ansiosta 320 000 tonnia jätettä ei päädy enää kaatopaikalle, vaan roska saa uuden elämän ympäristöystävällisenä uusioenergiana. Roska poltetaan jätevoimalassa Uusiosähköksi ja samalla syntyy Uusiolämpöä, joka lämmittää kaukolämpöverkossa olevia vantaalaisia koteja.

“Tavoitteemme on yhteiskunnallisesti merkittävä. Siksi tarvitsemmekin kaikkien vantaalaisten apua. Yhden ihmisen elämässä roskattomuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että roskien lajittelu on sujuva arkirutiini, ruoan jämistäkin osataan tehdä ruokaa ja roska nostetaan maasta, jos sellaisen bongaa. Kannustamme myös, että jokainen vantaalainen rohkaisisi omaa perhettään sekä työ- ja kaveripiiriään tekoihin, jotka vähentävät roskan määrää”, Vantaan Energian viestintä- ja henkilöstöjohtaja Mervi Suorsa selventää.

Roskapoliisit

Osana Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki -työtä rekrytoimme kymmenen roskapoliisia, jotka kiertävät paikallisissa yhteisöissä, kuten kouluissa ja taloyhtiössä puhumassa roskattomamman Vantaan puolesta. 

Roskapoliisien tehtävä on vaikuttaa ruohonjuuritasolla ihmisten ympäristö- ja kierrätystietouteen ja innostaa kaupunkilaiset pitämään huolta omasta lähiympäristöstään. Roskapoliisit jakavat tietoa muun muassa kierrätyksestä ja siitä, minne oman kodin roskat päätyvät ja miksi. Keväällä 2016 roskapoliisit vierailevat vantaalaisissa kouluissa jakamassa tietoa ja haastamassa koululaiset mukaan roskattomin Vantaa -talkoisiin. Lisäksi kuka tahansa voi pyytää roskapoliisin omaan yhteisöönsä jakamaan tietoa ja keskustelemaan esimerkiksi kierrätyksestä.

Me ja roskapoliisit toivomme kaikkien vantaalaisten tekevän osansa puhtaamman kaupungin puolesta. Oman lupauksensa roskattomamman Vantaan eteen voi jakaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #roskattominkaupunki. 

Kutsu roskapoliisi kylään 

Olemme rekrytoinut kymmenen timanttista roskapoliisia, jotka avustavat meitä tavoitteessa tehdä Vantaasta Suomen roskattomin kaupunki. Roskapoliisit vierailevat muun muassa vantaalaisissa taloyhtiöissä, naapurustoissa, kouluissa ja yrityksissä kertomassa kierrätyksestä ja roskan kiertokulusta. Roskapoliisin vierailu on kutsujalle maksuton.

Roskapoliisien varauskalenteri