Siirry sisältöön

Janne Hartikainen, asiakkuuspäällikkö Vantaan Energia Sähköverkot Oy:ssä

Koulutustaustasi ja työkokemuksesi?

Olen koulutukseltani sähköautomaatiotekniikan insinööri. Ennen Vantaan Energiaa olin 11 vuotta töissä Valmetilla tekemässä paperikoneita Järvenpäässä ja asentamassa niitä asiakkaiden paperitehtaille ympäri maailmaa. Vantaan Energiaan siirryin vuonna 2006 mittauspalvelupäällikön tehtävään.

Mitä työtehtäviisi sähköverkkoyhtiössä kuuluu?

Mittauspalvelupäällikön tehtävässä pääpaino alussa oli älykkäiden sähkömittareiden vaihtaminen asiakkaillemme ja yhtiön mittaustoiminnan kehittäminen etäluentaatoimintoja vastaavaksi. Nykyinen asiakkuuspäällikön työni sisältää mittaustoiminnan lisäksi verkkoyhtiön asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen kehittämisen.

Mikä on työssäsi mielenkiintoisinta?

Mielenkiintoisinta työssä on saada olla paalupaikalla näkemässä energia-alan isot muutokset: siirtyminen tuntiluentaan ja kohta 15 minuutin mittaukseen, toimintatapojen ja prosessien yhtenäistyminen Datahubin myötä ja erityisesti asiakaskeskeisien toimintamallien ja palveluiden kehittyminen. Nämä kaikki muutokset ovat edellyttäneet ja edellyttävät jatkossakin jatkuvaa toiminnan, tehtävien ja osaamisen kehittämistä henkilöstöltämme. Myös Vantaan Energia on kehittynyt paljon tänä aikana. Työtavat-, tilat ja -välineet ovat nykyaikaisia, jotka tukevat hyvin työn tekemistä ja mielekkyyttä. Monesta vastaavanlaisesta verkkoyhtiöstä poiketen, olemme huolehtineet mittaustoiminnasta oman henkilöstömme voimin. Olen hyvin ylpeä henkilöstöstämme, jotka ovat kehittäneet toimintaamme merkittävästi viime vuosina. Tällä porukalla voidaan tehdä mitä vain!