Siirry sisältöön

Vantaalainen kaukolämpö on pääkaupunkiseudun ilmastoystävällisintä

Vantaan Energia on edullisen ja vähäpäästöisen lämmöntuotannon edelläkävijä. Lämmitämme Vantaan jo nyt 90 % fossiilittomasti ja lähivuosina Vantaan kodit ja kiinteistöt lämpiävät täysin fossiilittomasti. Tämän jälkeen etenemme kohti hiilinegatiivisuutta vuonna 2030.

Vantaalla lämmityksen päästöt ovat laskeneet merkittävästi vuosi toisensa jälkeen. Vuonna 2014 käyttöönotettu jätevoimala yhdessä vuonna 2019 käyttöönotetun Martinlaakson biovoimalan kanssa tiputtivat hiilidioksidipäästömme puoleen vuoden 2010 tasosta. Muun muassa nyt käyttöönotettava jätevoimalan laajennus ja esisuunnitteluvaiheessa oleva maailman suurin lämmön kausivarasto mahdollistavat fossiilisista polttoaineista luopumisen ja jatkavat näin pitkäjänteistä päästövähennystyötämme.

Uudet Hiilinegatiivinen 2030 -kokonaisuuden hankkeet kiihdyttävät tätä muutosta entisestään. Tavoite olla hiilinegatiivinen vuonna 2030 tarkoittaa käytännössä sitä, että kahdeksan vuoden päästä Vantaan Energia sitoo enemmän hiilidioksidia, kuin mitä yhtiön toimesta vapautuu ilmakehään.

VE Infograafi Ominaispaastojen kehitys VE Helen Fortum

Kaukolämmön päästöt ovat laskeneet tasaisesti kuluneen kymmenen vuoden
aikana. Lähde: Paikallisvoima | Kaukolämmön päästölaskuri