Kaukolämpöön vaihtajan ABC

Selvitä ensin talosi mahdollisuus liittyä kaukolämpöverkkoon. Tee liittymän tarjouspyyntö Palvelukansiossa ja me kerromme, voiko kiinteistön liittää kaukolämpöverkkoomme. Jos liittäminen on mahdollista, saat meiltä kustannusarvion.

Jos liittyminen on mahdollista, saat meiltä tarjouksen kiinteistön liittämisestä kaukolämpöverkkoon. Kun hyväksyt tarjouksen, teemme sinulle lämpösopimuksen. 

Lämpösopimus tehdään kiinteistön omistajan kanssa. Laskutusosoite voi olla eri kuin kiinteistön omistajan osoite. Lämpösopimuksessa sovimme liittymän rakentamisaikataulun, lämmityksen aloittamispäivän ja kaukolämpöjohdon reitin. Sopimus tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. 

Tämän jälkeen voit hoitaa varsinaisen liittymisen kolmella vaihtoehtoisella tavalla:

  • Me hoidamme koko homman puolestasi “avaimet käteen” -periaatteella. Rakennamme liittymän, toimitamme ja asennamme lämmönjakokeskuksen käyttövalmiiksi sekä puramme vanhat laitteet. Tämä on sinulle helpoin ja huolettomin vaihtoehto. Lue lisää
  • Me autamme sinut alkuun rakentamalla liittymän ja toimittamalla lämmönjakokeskuksen. Valitsemasi lämpöurakoitsija tekee tarvittavat asennustyöt. Lue lisää
  • Me rakennamme liittymän ja sinä hankit lämmönjakokeskuksen asennustöineen. Hyväksytä meillä suunnitelma ennen lämmönjakokeskuksen hankintaa. Valitsemasi lämpöurakoitsija tekee tarvittavat asennustyöt. Lue lisää

Huomaathan, että valitsemallasi lämpöurakoitsijalla pitää olla yhteistyösopimus kanssamme. Lämpöurakoitsija toimittaa kytkentäkaavion Tarkastuskansio-palveluun.

Lämmönjakokeskuksen asennuksen jälkeen lämpöurakoitsija tilaa meiltä kaukolämpötarkastukset. Tarkastajamme varmistaa, että lämmönjakokeskus on asennettu tämän ohjeen mukaisesti ja laatii tarkastuksesta tarkastuspöytäkirjan. 

Muista kotitalousvähennys!

Kun vaihdat lämmitystapaa, sinun kannattaa hakea valtion asuntorahastolta pientalon energia-avustusta sekä verottajalta kotitalousvähennystä laitetoimitukseen sisältyvän työn osuudesta. Saat tiedon työn osuudesta kaukolämpötarjouksen yhteydessä.