Siirry sisältöön

Kaukolämpöön vaihtajan ABC

Selvitä ensin talosi mahdollisuus liittyä kaukolämpöverkkoon. Tee liittymän tarjouspyyntö Palvelukansiossa ja me kerromme, voiko kiinteistön liittää kaukolämpöverkkoomme. Jos liittäminen on mahdollista, saat meiltä kustannusarvion ja tarjouksen kiinteistön liittämisestä kaukolämpöverkkoon. Jos hyväksyt tarjouksen, teemme sinulle lämpösopimuksen. 

Lämpösopimus tehdään kiinteistön omistajan kanssa. Laskutusosoite voi olla eri kuin kiinteistön omistajan osoite. Lämpösopimuksessa sovimme liittymän rakentamisaikataulun, lämmityksen aloittamispäivän ja kaukolämpöjohdon reitin. Sopimus tulee voimaan, kun molemmat osapuolet ovat allekirjoittaneet sen. 

Valitse lämmönjakokeskuksen tilaamista ja asentamistöitä varten kanssamme yhteistyösopimuksen tehnyt lämpöurakoitsija. Lämpöurakoitsija toimittaa kytkentäkaavion Tarkastuskansio-palveluun.

Lämmönjakokeskuksen asennuksen jälkeen lämpöurakoitsija tilaa meiltä kaukolämpötarkastukset. Tarkastajamme varmistaa, että lämmönjakokeskus on asennettu K1 Rakennusten kaukolämmityksen, määräykset ja ohjeet -julkaisun mukaisesti ja laatii tarkastuksesta tarkastuspöytäkirjan. 

Muista kotitalousvähennys!

Kun vaihdat lämmitystapaa, sinun kannattaa hakea valtion asuntorahastolta pientalon energia-avustusta sekä verottajalta kotitalousvähennystä laitetoimitukseen sisältyvän työn osuudesta. Saat tiedon työn osuudesta kaukolämpötarjouksen yhteydessä.