Siirry sisältöön

Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy:n ja Järvenpään kaupungin kumppanuus kirittää kaupungin hiilineutraaliustavoitteita

(kuvassa vasemmalta myynti- ja asiakaspäällikkö Ismo Virtanen Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy:stä sekä erikoissuunnittelija Eira Linko ja maankäyttö- ja kaavoitusjohtaja Juhana Hiironen Järvenpään kaupungilta)
 
 
Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy ja Järvenpään kaupunki solmivat strategisen kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on osaltaan edistää hiilineutraaliuden toteutumista Järvenpäässä vuoteen 2035 mennessä.

Yhteistyön ytimessä on kehittää älykkäitä ja päästöttömiä ratkaisuja, jotka edistävät resursseja järkevästi käyttävän, puhtaan ja kestävän kaupungin rakentamista. Tällaisia ratkaisuja ovat esimerkiksi hukkalämpöjä ja uusiutuvia energiamuotoja hyödyntävä kaukolämpö, kiinteistöjen älykkäät energiaratkaisut ja sähköisen liikkumisen edistäminen.

– Järvenpään kaupungin käyttämä kaukolämpö tuotetaan Vantaan Energia Keski-Uusimaan Järvenpään voimalaitoksessa, joka hyödyntää energiantuotannossaan bio- ja kierrätyspohjaisia polttoaineita. Kaukolämmön tuotannon kehittämiseen on suunnitteilla esimerkiksi alueen kiinteistöjen laajempi hukkalämpöjen hyödyntäminen. Haemme jatkuvasti uusia ratkaisuja siihen, miten voisimme yhä enemmän ja paremmin hyödyntää lämpöä joka muuten menisi hukkaan, kertoo Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy:n myynti- ja asiakaspäällikkö Ismo Virtanen.

Älykkäitä energiaratkaisuja kehitetään ensivaiheessa muun muassa tulevalle Ainolan alueella, jonne on kaavoitettu n. 100 000 m2 uutta asumista ja liiketilaa. Tavoitteena on hyödyntää kaikki alueella tuotettava lämpöenergia älykkäästi ja puhtaasti. Yhteistyössä pyritään hukkalämpökohteiden tunnistamiseen ja hukkalämmön hyödyntämiseen kaukolämmön tuotannossa.

– Ilmastonmuutoksen torjuminen on meidän kaikkien yhteinen asia ja Järvenpään kaupunki haluaa olla tässäkin asiassa kehityksen kärjessä. Uskomme, että Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy on juuri meille sopivan kokoinen kumppani, jolla on sekä kykyä, että halua toteuttaa Järvenpään asukkaiden puhdasta ympäristöä hyödyttäviä ratkaisuja, Järvenpään maankäyttö- ja kaavoitusjohtaja Juhana Hiironen sanoo.

Yhteistyön tavoitteena on myös sähköisen liikkumisen ja latausmahdollisuuksien lisääminen, jolla tähdätään liikenteen päästöjen vähentämiseen Järvenpään alueella. Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy:n tavoitteena on kumppaniensa kautta olla merkittävä toimija Suomessa latausjärjestelmien ja sähköautojen latauspalvelujen tarjoamisessa.

Lisätietoja
Ismo Virtanen
myynti- ja asiakaspäällikkö
Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy
puh. 040 183 5469
ismo.virtanen@vantaanenergia.fi

Juhana Hiironen
Maankäyttöjohtaja, Kaavoitusjohtaja (vs)
Järvenpään kaupunki, Kaupunkikehitys
puh. 040 315 2447
juhana.hiironen@jarvenpaa.fi

Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy

Vantaan Energia Keski-Uusimaa luo paikallista hyvinvointia. Tuotamme lämpöä ja lämpöpalveluita.

Mahdollistamme asiakkaillemme luotettavan lämmönjakelun koteihin ja kiinteistöihin. Toimintamme kulmakivi on jatkuva kehitystyö: teemme lämmöntuotannosta ilmastoystävällisempää, vahvistamme lämmön toimitusvarmuutta ja panostamme paikalliseen hyvinvointiin.

Olemme olemassa asiakkaitamme varten – meillä on yhteinen toimintaympäristö ja yhteinen tavoite sen hyvinvoinnissa.