Siirry sisältöön

Paikallista lämpöä ilmastoystävällisesti

Vantaan Energia Keski-Uusimaa luo paikallista hyvinvointia Järvenpäässä ja Tuusulassa. Alueiden lämpö tuotetaan Järvenpään voimalaitoksessa, jonka polttoaineena toimii pääasiassa puu- ja metsähake. Lisäksi voimalaitos hyödyntää pienissä määrin kierrätyspolttoainetta. Talven kylmimmillä pakkasilla kaukolämpöä tuotetaan lisäksi lämpökeskuksilla.

Vantaan Energia Keski-Uusimaan tuottama kaukolämpö oli vuonna 2020 90 % uusiutuvaa kotimaista polttoainetta. Uusiutuvan energian osuus kasvaa koko ajan ja samalla päästöt pienevät.

– Halutessaan asiakas voi jo nyt vaihtaa kokonaan uusiutuvaan lämpöön. Meillä on perustuotteen lisäksi tarjolla uusiutuvilla energiantuotantomuodoilla tuotettua Uusiolämpöä, kertoo myynti- ja asiakaspäällikkö Ismo Virtanen Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy:stä.

Vantaan Energia Keski-Uusimaa tarjoaa lämmityksen lisäksi jäähdytysratkaisuja erityisesti Järvenpään ja Tuusulan alueiden uudiskohteisiin. Jäähdytyksestä syntyvä lämpö hyödynnetään alueen lämpöverkossa.

– Alueen lämmöntuotannon kehittämiseen on suunnitteilla esimerkiksi kiinteistöjen laajempi hukkalämpöjen hyödyntäminen. Haemme jatkuvasti uusia ratkaisuja siihen, miten voisimme yhä enemmän ja paremmin hyödyntää lämpöä, joka muuten menisi hukkaan, kuvailee Ismo Virtanen.

Lisätietoja

Ismo Virtanen
myynti- ja asiakaspäällikkö
Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy
puh. 040 183 5469
ismo.virtanen@vantaanenergia.fi