Siirry sisältöön

Lähellä tuotettua ilmastoystävällistä lämpöä

Vantaan Energia Keski-Uusimaa lämmittää Järvenpään ja Tuusulan alueet paikallisesti ja ilmastoystävällisesti. Alueiden lämpö tuotetaan Järvenpään voimalaitoksessa, jonka polttoaineena toimii pääasiassa kotimainen puu- ja metsähake. Hakkeen hyödyntäminen energiantuotannossa edistää kiertotaloutta ja se tekee lämmöstä ilmastoystävällistä.

Vantaa Energia Keski-Uusimaa tuottaa pääosan lämmöstään uusiutuvalla bioenergialla. Lisäksi lämmöntuotannossa hyödynnetään pienissä määrin kierrätyspolttoainetta sekä talven kovimmilla pakkasilla voidaan joutua turvautumaan maakaasukäyttöisiin lämpökeskuksiin.

Metsäteollisuuden sivutuotteen, kotimaisen puu- ja metsähakkeen hyödyntäminen energiantuotannossa tekee tuottamastamme lämmöstä ilmastoystävällistä. Lisäksi se edistää kiertotaloutta antamalla muuten käyttökelvottomalle hakkeelle uuden käyttötarkoituksen.

Paikallisesti uusiutuvilla biopolttoaineilla Järvenpään voimalaitoksella tuotettu lämpö on Järvenpään ja Tuusulan alueiden kiinteistöjen ja kotien suosituin lämmitysmuoto. Siihen luottaa valtaosa alueen kiinteistöistä. Lämmityksen lisäksi Vantaan Energia Keski-Uusimaa tarjoaa jäähdytysratkaisuja erityisesti Järvenpään ja Tuusulan alueiden uudiskohteisiin. Jäähdytyksestä syntyvä lämpö hyödynnetään alueen lämpöverkossa.

Alueen lämmöntuotannon kehittämiseen on suunnitteilla esimerkiksi kiinteistöjen laajempi hukkalämpöjen hyödyntäminen. Haemme jatkuvasti uusia ratkaisuja siihen, miten voisimme yhä enemmän ja paremmin hyödyntää lämpöä, joka muuten menisi hukkaan.

Tuottamamme lämmön CO2-päästökerroin vuodelta 2023 52,2 kg/MWh

Vuoden 2023 lämmöntuotannon polttoainejakauma:

Bioenergia 71 %
Kierrätyspolttoaineet 18 %
Maakaasu 1 %
Turve 10 %
Kevyt polttoöljy 0 %