Siirry sisältöön

Järvenpää ja Tuusula rakentuvat nyt vauhdilla – kaupungit lämmittää ilmastoystävällisesti Vantaan Energia Keski-Uusimaa

Vauhdilla kasvavien Järvenpään ja Tuusulan alueiden suosituin lämmitysmuoto on uusiutuva kaukolämpö, jonka Vantaan Energia Keski-Uusimaa tuottaa ilmastoystävällisesti Järvenpään voimalaitoksessaan. Järvenpään voimalaitoksen polttoaineena toimii pääasiassa kotimainen puu- ja metsähake. Vantaan Energia Keski-Uusimaan toiminnan kulmakivi on jatkuva kehitystyö. Yhtiö ylläpitää ilmastomyönteistä lämmöntuotantoa, vahvistaa lämmön toimitusvarmuutta ja panostaa paikalliseen hyvinvointiin. Vantaan Energia Keski-Uusimaa haluaa omalla toiminnallaan kasvattaa alueiden vetovoimaa asuinpaikkana ja yritysten sijaintipaikkana tarjoamalla luotettavia ja kohtuuhintaisia lämpöpalveluja ja energiaratkaisuja.

Järvenpää ja Tuusula rakentuvat juuri nyt vauhdilla. Uusien kiinteistöjen rakentaminen, yhdyskuntarakenteen tiivistäminen, palveluverkkouudistus sekä vanhojen kiinteistöjen purkaminen ja uusien rakentaminen pitävät alueet liikkeessä. Järvenpään ja Tuusulan alueiden suosituin lämmitysmuoto on kaukolämpö, jonka Vantaan Energia Keski-Uusimaa tuottaa Järvenpään voimalaitoksessaan. Voimalaitoksen polttoaineena toimii pääasiassa kotimainen puu- ja metsähake. Hakkeen hyödyntäminen energiantuotannossa edistää kiertotaloutta ja se tekee lämmöstä uusiutuvaa ja ilmastoystävällistä.

– Olemme iloisia, että kiinteistöjen lämmitysmuodoksi valitaan Järvenpäässä ja Tuusulassa yleisimmin kotimaisilla biopolttoaineilla tuotettu uusiutuva kaukolämpö. Haluamme omalla toiminnallamme kasvattaa alueen vetovoimaa asuinpaikkana ja yritysten sijaintipaikkana tarjoamalla luotettavia ja kohtuuhintaisia lämpöpalveluja ja energiaratkaisuja, kertoo Vantaan Energia Keski-Uusimaan myynti- ja asiakaspäällikkö Ismo Virtanen. 

Vantaan Energia Keski-Uusimaan toiminnan kulmakivi on jatkuva kehitystyö. Yhtiö ylläpitää ilmastomyönteistä lämmöntuotantoa, vahvistaa lämmön toimitusvarmuutta ja panostaa paikalliseen hyvinvointiin, muun muassa tukemalla paikallista urheilua ja kulttuuria.

Ilmastoystävällisen kaukolämmön lisäksi Vantaan Energia Keski-Uusimaan palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa kiinteistöjen energiatehokkuuspalvelut yrityksille helppoina ja edullisina palvelukokonaisuuksina, joiden avulla energiatehokkuuden tehostamistoimet voidaan toteuttaa ilman isoja investointeja.

Näiden lisäksi Vantaan Energia Keski-Uusimaa tarjoaa jäähdytysratkaisuja erityisesti Järvenpään ja Tuusulan alueiden uudiskohteisiin. Jäähdytyksestä syntyvä lämpö hyödynnetään alueen lämpöverkossa.

– Alueen lämmöntuotannon kehittämiseen on suunnitteilla esimerkiksi kiinteistöjen laajempi hukkalämpöjen hyödyntäminen. Haemme jatkuvasti uusia ratkaisuja siihen, miten voisimme yhä enemmän ja paremmin hyödyntää lämpöä, joka muuten menisi hukkaan, kuvailee Ismo Virtanen.

Lisätietoja

Ismo Virtanen
myynti- ja asiakaspäällikkö
Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy
puh. 040 183 5469
ismo.virtanen@vantaanenergia.fi