Siirry sisältöön

Energiakumppanuussopimus vähentää päästöjä ja lisää energiatehokkuutta

(Kuva: Mestariasuntojen uusin kaukolämpökohde on Verstaspihankuja 8.)

Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy, Järvenpään kaupunki, Mestaritoiminta Oy ja Järvenpään Mestariasunnot Oy ovat tehneet energiakumppanuussopimuksen, joka kehittää innovatiivisella tavalla kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Sopimus koskee kaikkia Mestaritoiminnan ylläpitämiä Järvenpään kaupungin toimitilakiinteistöjä ja Mestariasuntojen asuinkiinteistöjä. Kiinteistökanta on mittava, sillä sopimuksen piiriin kuuluu 28 kaupungin ja Mestariastuntojen 48 kiinteistöä, joissa lämmitysmuotona on kaukolämpö.

–  Tavoitteena on kiinteistöjen energiapalveluiden kehittäminen yhdessä niin, että toiminnan avulla edistetään Järvenpään kaupungin strategista tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä, kertoo Mestaritoiminnan toimitusjohtaja Jani Kervinen.

Sopimuksen myötä edistetään ennakkoluulottomasti rakennusten lämmitykseen ja jäähdytykseen hiilineutraaleja energiaratkaisuja, kehitetään uusia innovatiivisia tapoja vähentää energian kulutusta ja tuotetaan energiapalveluja kestävästi.

– Asetettujen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää jatkuvaa ja säännöllistä eri tasoilla tapahtuvaa yhteydenpitoa ja avointa tiedonvaihtoa. Toimintatapa sopii erinomaisesti Mestaritoiminnan perinteiseen, yhteistyötä korostavaan kulttuuriin, toteaa Kervinen.

Tavoitteiksi voidaan listata muun muassa energiatehokkuuden lisääminen ja CO2-päästöjen vähentäminen, kulutus-, reservi- ja kysyntäjoustoratkaisut kaukolämmityksessä, digitalisaation hyödyntäminen kiinteistökohtaisessa lämmityksessä, hybridiratkaisujen tutkiminen ja toteuttaminen kiinteistökohtaisina ratkaisuina sekä energian tuotannon ja jakelun optimointi.

Kaikkiin sopimuksen sisältämien kiinteistöjen käyttöpaikkoihin, joihin Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy toimittaa kaukolämpöä, asennetaan lämmön kysyntäjouston mahdollistava säädin. Lisäksi näihin kohteisiin asennetaan kosteus- ja lämpötilasensoreita. Sensoreiden toteutuksesta vastaa Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy:n kumppanina toimiva Danfoss.

– Yhteistyön ytimessä on kehittää fiksuja ratkaisuja, jotka edistävät resursseja järkevästi käyttävän, puhtaan ja kestävän kaupungin rakentamista ja mahdollistavat näin osaltaan Järvenpään kaupungin hiilineutraaliustavoitteen toteutumista vuonna 2035, kertoo Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy:n myyntipäällikkö Aksel Danielson.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jani Kervinen, Mestaritoiminta Oy, jani.kervinen@mestaritoiminta.fi, puh. 040 922 2263

Myyntipäällikkö Aksel Danielson, Vantaan Energia Keski-Uusimaa Oy, aksel.danielson@vantaanenergia.fi, puh. 044 7296954