Siirry sisältöön

Kumppanimme hiilikädenjäljillä: Hukkatila hyötykäyttöön – katolta 30 % sähköstä

Suuryritykset 03 2019 IMG 1800 LR

Kuluneen kolmen vuoden aikana Autokeskuksella on edetty vauhdikkaasti ilmastoasioissa ja erityisesti on keskitytty hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Merkittävä askel työssä tehtiin alkukesästä 2019, kun Autokeskus asensi yhteistyössä Vantaan Energian kanssa Autokeskus Airportin katolle yhteensä 904 aurinkopaneelia.

Ison autotalon toiminta vaatii paljon sähköä. Valaistavia neliöitä riittää, ja autojen huolto ja maalaus vaativat nekin oman osuutensa.

Paneeliasennuksen suunnittelu alkoi Vantaan Energian kanssa viime vuonna, ja jo tänä kesänä paneeleilla tuotettiin noin 30–35 prosenttia Autokeskus Airportin sähköstä.

Paneelien asentaminen onnistui nopealla aikataululla ja olemme olleet yhteistyöhön hyvin tyytyväisiä, toteaa Aro-Yhtymä Oy:n kiinteistöpäällikkö Pasi Kekkonen.

Jatkossa aurinkoenergia tulee olemaan pysyvä osa Autokeskuksen energiapalettia. Ensimmäinen talvi tulee kertomaan, minkä verran aurinkosähköä pystytään hyödyntämään kesäkauden jälkeen. Selvää kuitenkin on, että paneelien asentaminen vei Autokeskusta merkittävän askeleen eteenpäin päästöjen vähentämisessä.

Uudistusta voi ajatella myös osana työnantajakuvan rakentamista, joka viestii että yritys on ajan hermolla. Autokeskuksellakin paneelien asennus on otettu vastaan hienosti ja henkilökunta on seurannut mielenkiinnolla työn etenemistä. Kekkonen näkeekin ilmastoasioihin panostamisessa monipuolisia hyötyjä yrityksille.

– Suhtaudumme ympäristöasioihin vakavasti. Keihään kärkenä ei asioissa vielä olla, mutta paljon on asian eteen jo tehty, sanoo Kekkonen.

Aurinkopaneelien asentamisen lisäksi Autokeskus allekirjoitti keväällä autoalan sekä liikenne- ja viestintäministeriön ja ympäristöministeriön yhteisen Green Deal -ilmastosopimuksen. Sopimuksella on tavoitteena vähentää henkilöautoliikenteen hiilidioksipäästöjä. Autokeskukselle sopimukseen tarttuminen tarkoittaa mm. sähköautoilun infran rakentamiseen keskittymistä, jolla varaudutaan sähköautojen suosion kasvamiseen.