Siirry sisältöön

Kumppanimme hiilikädenjäljillä: HAVI Logisticsin iso harppaus hiilijalanjäljen pienentämisessä

VE suuryritysuutiskirje 0912198

Ravintola- ja elintarvikelogistiikan palveluihin erikoistunut HAVI Logistics otti viime vuonna tavoitteekseen hiilidioksidipäästöjen vähentämisen. Yritys uusi koko jakelukalustonsa ja siirtyi biopolttoaineiden käyttöön. Käytännössä tämä tarkoitti muun muassa kaasurekkoihin siirtymistä ja fossiilisen dieselin vaihtamista uusiutuvaan dieseliin. Näiden valintojen avulla HAVI Logisticsin kuljetusten päästöt tulevat vuositasolla vähenemään jopa 83 prosenttia.

– Tiedostamme logistiikka-alan suuren hiilijalanjäljen ja pyrimme vastuullisilla valinnoilla päästöjen vähentämiseen. Haluamme aidosti edistää ja olla osana liiketoiminnan kestävää kehitystä, kertoo HAVI Logisticsin toimitusjohtaja Mikael Tuompo.

Jakelukaluston muutosten lisäksi uusittiin myös jakelukeskuksen kylmäjärjestelmä, jonka myötä päästiin eroon ympäristölle haitallisista kylmäainevuodoista.

– Olemme konsernimme ensimmäinen jakelukeskus, joka on toteuttanut kylmäjärjestelmän uusimisen tällä mittakaavalla. Olen siitä hyvin ylpeä. Ja iso kiitos tästä kuuluu henkilöstöllemme, kertoo operatiivinen päällikkö Miika Muhonen.

Puhdasta ja uusiutuvaa energiaa

HAVI Logistics on kansainvälinen yritys, jolla on erilaisia energiaratkaisuja eri toimialueilla. Tärkeintä kuitenkin on, että energia tuotetaan kestävästi.

– Tällä hetkellä hyödynnämme muun muassa vesivoimaa Ruotsissa ja Norjassa, sekä moderneja tuulimyllyjä Belgiassa. Uusiutuviin energianlähteisiin panostaminen on ollut meillä tärkeää jo pitkään kaikissa toimipisteissämme, summaa Muhonen.

HAVI Logistics on Vantaan Energian pitkäaikainen yhteistyökumppani ja luonnollisesti päästöasioita on mietitty myös kotimaan energiaratkaisuissa. HAVI Logisticsilla käytetään Vantaan Energian Tuulisähköä.

– Tuuli on yksi puhtaimmista tavoista tuottaa sähköä ja siksi erinomainen valinta yrityksille, jotka haluavat tehdä merkityksellisiä ilmastotekoja. Tuulisähköä ostavat yritykset saavat meiltä myös alkuperätodennetun sertifikaatin, jolla he voivat viestiä valinnastaan osana muuta ympäristöarvoihin liittyvää viestintää, kertoo Vantaan Energian asiakaspäällikkö Pauli Luomajoki.