Siirry sisältöön

Kiira-myrskyn tuhoja korjataan edelleen Vantaalla

isannointijalle web2

Kiira-myrskyn vikapaikkojen rajaus ja vaurioiden korjaukset Vantaan sähköverkossa ovat jatkuneet tauotta läpi yön. Kaatuneet puut ja lentäneet oksat ovat aiheuttanet Vantaallakin sähköverkkoon poikkeuksellisen paljon vikoja. Sähköttä on edelleen kymmeniä vantaalaisia. Tämän hetkisen arvion mukaan sähköt saadaan palautettua lähes kaikille vantaalaisille vielä sunnuntain aikana.

Illan ja yön aikana viankorjausryhmät ovat keskittyneet yhdessä sähköverkon valvomon kanssa rajaamaan vika-alueita ja korjaamaan kriittisimpiä runkoverkon vikoja. Aamun valjettua työt ovat edenneet kaatuneen puuston raivaukseen. Puita on paljon sähköverkolla ja uusia vikoja voi sähköverkkoon edelleen tulla, kun tuuli heiluttelee  vielä kaatumaisillaan olevia puita.  

Vantaan Energia Sähköverkot Oy tiedottaa säännöllisesti korjauksien etenemisestä Facebookissa @Vantaan Energia Sähköverkot ja Twitterissä @Sahkoverkko. 

Myrskytuhojen korjaaminen on aina ammatilaisten hommaa

Mikäli huomaat lähiympäristössäsi Vantaalla esim. ilmajohtojen päälle kaatuneen puun, niin siitä kannattaa tehdä ilmoitus vikailmoitusnumeroon 0800 0025. Päivystämme 24/7.

Itsenäisesti ei saa lähteä korjaamaan minkäänlaisia sähköverkonvaurioita. Ilmajohtojen päälle kaatuneessa puussa voi olla hengenvaarallinen jännite ja korjaustoimet on jätettävä sähkön – ja puunkaadon vaarat hallitseville ammattilaisille.

Tietoa sähkökatkoista

Vantaalaiset voivat helposti tarkistaa ajankohtaiset sähkökatkot nettisivuilta löytyvästä häiriökartasta. Häiriökartta ei kuitenkaan näytä vikoja yksittäisillä talojohdoilla.