Siirry sisältöön

Kiinteistöjen lämmönkäytön kulutusseuranta on ensimmäinen askel kohti energiansäästötoimia

Vantaan Energia 1695

Vantaan Energia tarjoaa asiakkailleen ilmaisen palvelun kiinteistöjen lämmönkäytön kulutusseurantaan. Palvelun kautta kotien ja kiinteistöjen lämmönkäyttö on seurattavissa tuntitasolta aina vuositasolle saakka. Palvelu luo pohjan tehokkaalle ja tavoitteelliselle energiankäytölle. Lämmön kulutustietoihin perehtyminen kannattaa, sillä nykytilanteeseen perehtyminen ja kulutustottumusten tarkempi havainnointi ovat avaimet lämmön optimaaliseen käyttöön sekä säästötoimiin.

Vantaan Energian lämmönkäytön kulutusseurantapalvelu on tarkoitettu sekä yritys-, että kuluttaja-asiakkaille. Yritysasiakkaiden, kuten vaikkapa isännöitsijöiden on helppo seurata palvelusta eri kiinteistöjen lämmön kulutustietoja kootusti yhdestä paikasta.

– On fiksua perehtyä kiinteistön lämmönkäytön kulutustietoihin ja sitä kautta oppia kiinteistön käyttäjien kulutustottumuksista sekä löytää säästökohteet. Vaikka meillä Vantaalla lämpö onkin pääkaupunkiseudun edullisinta ja ilmastoystävällisiltä sekä sen huoltovarmuuskin erinomaisella tasolla, ei lämpöä silti kannata päästää harakoille, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Lämmönkäytön kulutusseurantapalvelusta löytyvät kiinteistöjen kulutustiedot tuntitasolta aina vuositasolle kulutettuna energiana sekä kuukausitasolla euroina. Lisäksi palvelusta löytyvät kiinteistökohtaiset vuositasoiset kaukolämmön CO2-päästöt.

– Tuottamamme kaukolämpö on jo lähivuosina täysin fossiilitonta. Emmekä aio pysähtyä tähän. Määrätietoinen työ ilmaston hyväksi jatkuu ja tämän jälkeen tavoitteenamme on olla hiilinegatiivinen vuonna 2030. Voit nyt seurata tätä positiivista kehitystä myös kiinteistösi kohdalla suoraan palvelussamme. Ja tietenkin jos haluat hypätä kiihdytyskaistalle ja hankia lämpösi jo nyt kokonaan uusiutuvana, voit valita kiinteistöllesi Uusiolämpö-tuotteen, kertoo Wallin

Mikäli kiinteistön lämmönkäytön kulutusseuranta antaa suuntaa siitä, että lämpöä menee hukkaan, kannattaa kiinteistön omistajan harkita energiatehokkuutta parantavia toimia. Vantaan Energian palveluvalikoimasta löytyvät palvelut kiinteistön energiatehokkuuden nykytilanteen kartoitukseen sekä kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimiin.

– Ensimmäinen askel energiatehokkaaseen lämmönkäyttöön on tietysti käytön seuranta ja tuntemus. Kulutusseurantapalvelun avulla on mahdollista saada hyödyllistä tietoa kiinteistön energiankäytön jakaantumisesta, ajallisista vaihteluista sekä energian vuotokohdista. Mutta jos ongelmia löytyy, Vantaan Energian monipuolisesta palvelutarjonnasta löytyy sitten seuraavan vaiheen toimenpiteet eli edulliset palvelut kiinteistöjen energiantehokkuuden parantamiseen ilman isoja investointeja, summaa Wallin.

Tutustu Raportointikansioon, Vantaan Energian kulutustietojen seurantapalveluun 

Vantaan Energian Etevä energiaetsivä -palvelu on kiinteistöjen energiatehokkuuden nykytilanteen selvitykseen keskittynyt palvelu, jonka lopputuotteena syntyy selkeä raportti kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimia varten.

Huoleton energiapäivitys -palvelu on nimensä mukaisesti helppo ja edullinen ratkaisu kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen. Se on monipuolinen palvelukokonaisuus, jonka sisältö räätälöidään aina kunkin kiinteistön tarpeiden mukaisesti. 

Lisätietoja

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy
matti.wallin@vantaanenergia.fi
p. 044 723 5782