Siirry sisältöön

Kiinteistöjen lämmönkäytön kulutusseuranta luo pohjan tehokkaalle ja tavoitteelliselle energiankäytölle

11

Vantaan Energia tarjoaa asiakkailleen ilmaisen palvelun kiinteistöjen lämmönkäytön kulutusseurantaan. Palvelun kautta kotien ja kiinteistöjen lämmönkäyttö on seurattavissa tuntitasolta aina vuositasolle saakka. Lämmön kulutustietoihin perehtyminen kannattaa, sillä nykytilanteeseen perehtyminen ja kulutustottumusten tarkempi havainnointi ovat avaimet lämmön optimaaliseen käyttöön sekä säästötoimiin.

Vantaan Energian lämmönkäytön kulutusseurantapalvelu on tarkoitettu sekä yritys-, että kuluttaja-asiakkaille. Yritysasiakkaiden, kuten vaikkapa isännöitsijöiden on helppo seurata palvelusta eri kiinteistöjen lämmön kulutustietoja kootusti yhdestä paikasta.

– Lämmönkäytön kulutusseurantapalvelua on helppo käyttää. Kulutusseuranta luo pohjan tehokkaalle ja tavoitteelliselle energiankäytön hallinnalle. Sen avulla on mahdollista saada hyödyllistä tietoa kiinteistön energiankäytön jakaantumisesta, ajallisista vaihteluista sekä energian vuotokohdista, kertoo Vantaan Energian Energiapalveluliiketoiminnan johtaja Matti Wallin.

Lämmönkäytön kulutusseurantapalvelusta löytyvät kiinteistöjen kulutustiedot tuntitasolta aina vuositasolle kulutettuna energiana eli megawattitunteina sekä kuukausitasolla euroina.

– On fiksua perehtyä kiinteistön lämmönkäytön kulutustietoihin ja sitä kautta oppia kiinteistön käyttäjien kulutustottumuksista sekä löytää säästökohteet. Vaikka meillä Vantaalla lämpö onkin pääkaupunkiseudun edullisinta ja ilmastoystävällisyyskin on kohdallaan, ei lämpöä kannata silti päästää harakoille, summaa Wallin.

Mikäli kiinteistön lämmönkäytön kulutusseuranta antaa suuntaa siitä, että lämpöä menee hukkaan, kannattaa kiinteistön omistajan harkita energiatehokkuutta parantavia toimia. Vantaan Energian palveluvalikoimasta löytyvät palvelut kiinteistön energiatehokkuuden nykytilanteen kartoitukseen sekä kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimiin.

Vantaan Energian Etevä energiaetsivä -palvelu on kiinteistöjen energiatehokkuuden nykytilanteen selvitykseen keskittynyt palvelu, jonka lopputuotteena syntyy selkeä raportti kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimia varten.

Huoleton energiapäivitys -palvelu on nimensä mukaisesti helppo ja edullinen ratkaisu kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen. Se on monipuolinen palvelukokonaisuus, jonka sisältö räätälöidään aina kunkin kiinteistön tarpeiden mukaisesti. 

Tutustu Raportointikansioon, Vantaan Energian kulutustietojen seurantapalveluun 

Lisätietoja

Matti Wallin, liiketoimintajohtaja Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy
matti.wallin@vantaanenergia.fi
p. 044 723 5782