Siirry sisältöön

Kesätyöntekijämme hyvin tyytyväisiä kesätyökokemukseensa!

Kes%C3%A4duunitutkimus 2019

Vantaan Energia oli tänä kesänä jo neljättä kertaa mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, joka haastaa työnantajat tarjoamaan 14–29-vuotiaille nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja. Tämän vuoden kampanjassa oli mukana yli 500 työnantajaa, jotka tarjosivat yhteensä 100 000 vastuullista kesäduunipaikkaa. 

Osana kampanjaa kesän aikana toteutettiin kesätyöntekijöille kesäduunitutkimus, johon vastasi kaiken kaikkiaan 11 907 kesätyöntekijää. Vastuullisin kesäduuni  -kilpailun tulokset perustuvat vastuullisen kesäduunikampanjan kuuden hyvän kesätyön periaatteen (mm. hyvä hakijakokemus, mielekäs työ ja perehdytys ja ohjaaminen) toteutumiseen kesätyöpaikoilla. 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta todetaan tulosten perusteella, että kokonaisuudessaan kesätyöntekijät ovat erityisen tyytyväisiä työpaikkojen ilmapiiriin ja 72 prosenttia kaikista vastaajista kertoo olevansa todella tyytyväisiä kesätyöpaikkaansa. Palautetta kaivataan kuitenkin edelleen enemmän ja myös rekrytointiprosesseissa on parantamisen varaa.

Vantaan Energian kesätyöntekijät arvioivat kesätyökokemuksensa kokonaisarvosanaksi 3,63/4! Erityisen korkeat arvosanat saimme kesätyöntekijöiltämme yleisestä tyytyväisyydestä, oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden toteutumisesta sekä kirjallisen työsopimuksen saamisesta. Saimme kesätyöntekijöiltämme positiivista palautetta hyvästä työympäristöstä ja iloisesta työilmapiiristä sekä mukavista työkavereista. 

Myös työnhakuvaihe ja siitä viestiminen sosiaalisen median kanavissamme sai kesätyöntekijöiltämme kiitosta. Lisäpanostusta tulemme jatkossa suuntaamaan kesätyöntekijöiden perehdytykseen sekä työtehtävien mielekkyyteen. 

Olemme tyytyväisiä myös siihen, että viidessä hyvän kesätyön periaatteessa kuudesta tuloksissamme oli tapahtunut nousua viime vuoteen verrattuna! Kiitos kaikille kesätyöntekijöillemme ja tsemppiä opintojen pariin!

Rekrytointi ensi vuoden kesätyöpaikkoihimme käynnistyy jälleen vuoden vaihteessa ja ilmoitamme avoimista tehtävistämme urasivullamme sekä sosiaalisen median kanavissamme.