Siirry sisältöön

Kauppakeskus Myyrmanni mukaan kaukolämmön kysyntäjoustopilottiin.

yritykset

Vantaan Energia tutkii yhdessä Cityconin Myyrmannin kauppakeskuksen kanssa miten kauppakeskuksen kaukolämmönkulutusta voisi ohjata tavalla, joka tasoittaa Myyrmäen alueen kaukolämpöverkon kulutushuippuja.

Talotekniikka ja sen säätö- ja optimointitoimenpiteet toteutettiin yhteistyössä Energy Caren ja Aren kanssa. Tavoitteena on säästää kustannuksia ja päästöjä kuitenkaan tinkimättä olosuhteista.

Kevään ja loppuvuoden lämmityskauden aikana suoritettavassa pilotissa muokataan kauppakeskuksen lämmönkulutuksen profiilia tavalla, joka hyödyttää Myyrmäen alueen kaukolämpöverkon hallintaa. Käytännössä kauppakeskuksen kulutusprofiilia muuttamalla pyrimme kompensoimaan kerrostalojen kuuman käyttöveden aiheuttaman päivittäiset kulutushuiput.

Myyrmannin kauppakeskus on suuri kaukolämpöasiakas Vantaan Energian verkossa, joten kauppakeskuksen lämmönkulutuksen profiililla on vaikutus alueen lämmönkulutukseen. Myyrmannin kiinteistön lämmönkulutus vastaa noin kahdenkymmenen kerrostalon lämmönkulutusta ja pystyy näin omalta osaltaan vaikuttamaan koko alueen kulutusprofiiliin positiivisesti.

Lisätietoja

Petri Penttinen
tuotekehitysasiantuntija
puh. 040 703 8495