Siirry sisältöön

Kaukolämmön perusmaksu nousee 1.6.2018. Vantaalainen kaukolämpö säilyy silti Suomen edullisempien joukossa.

lampo1

Vantaan Energia nostaa kaukolämmön perusmaksua 1.6.2018 alkaen. Perusmaksun korotus nostaa kaukolämmön kustannuksia keskimäärin 0,7 %. Hinnankorotus johtuu investoinneista, joita teemme tiukentuneiden päästömääräysten sekä kivihiilettömän tulevaisuuden eteen.

Hinnankorotus tarkoittaa omakotitaloasujalle noin 2 euron korotusta kuukaudessa.

Jätevoimalan valmistumisen jälkeen vuonna 2014, olemme laskeneet kaukolämmön hintaa 6 kertaa. Hinnanalennusten myötä kaukolämmön keskihinta on laskenut noin 10 %.

Kaukolämpö on Vantaan ja koko Suomen suosituin lämmitysmuoto. Sen toimitusvarmuus on huimat 99,9% ja käyttö huoltovapaata.

Vantaan Energian kaukolämpö tuotetaan yhteistuotantona sähkön kanssa jätevoimalalla ja Martinlaakson voimalaitoksella. Yhteistuotanto on tehokas tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Vantaan Energia suhtautuu ilmastonmuutoksen torjumiseen kunnianhimoisesti

Vähennämme kasvihuonepäästöjä askel askeleelta. Seuraava askel on Martinlaakson biovoimalan valmistuminen vuoden 2018 lopussa. Muutostyössä vanha kattila muutetaan biopolttoaineilla toimivaksi. Biovoimalan valmistumisen jälkeen olemme muutamassa vuodessa puolittaneet Vantaan Energian hiilidioksidipäästöt sekä vähentäneet fossiilisten polttoaineiden käyttöä 60 prosenttia.

Edellinen tekomme Vantaalla puhtaamman tulevaisuuden eteen oli vuonna 2014 valmistunut jätevoimala, joka tuottaa sähköä ja kaukolämpöä 1,5 miljoonan suomalaisen kierrätyskelvottomasta sekajätteestä. Voimalaitos laski energiatuotannon hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia sekä sen ansiosta käytämme tällä hetkellä 40 prosenttia vähemmän fossiilisia tuontipolttoaineita.

2020-luvulla lopetamme kivihiilen käytön kokonaan ja korvaamme sen lisäämällä uusiutuvaa ja muuta hiilidioksidivapaata energiantuotantoa. Etsimme jatkuvasti keinoja tuottaa kaukolämpöä vastuullisemmin.