Siirry sisältöön

Juha Luomala Vantaan Energian viestintä- ja markkinointijohtajaksi

Vantaan Energian viestintä- ja markkinointijohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on nimitetty 2.1.2023 alkaen yhteiskuntatieteiden maisteri Juha Luomala. Tehtävässään hän vastaa Vantaan Energian viestinnästä, markkinoinnista, brändistä sekä osaltaan yhteiskuntasuhteista.

Luomalalla on pitkä kokemus suurten pörssiyhtiöiden ulkoisesta ja sisäisestä viestinnästä. Hän siirtyy tehtävään Fortumin konserniviestinnästä ulkoisen viestinnän johtotehtävistä. Aikaisempaan työkokemusta hänellä on kertynyt muun muassa K-ryhmän viestinnästä.

– Energia-ala on tällä hetkellä kaiken huomion keskipisteenä. Akuutin energiakriisin ratkaisemisen lisäksi kestävä energiasiirtymä täytyy toteuttaa nopeasti, jos haluamme saavuttaa asetetut tavoitteet Euroopan päästövähennyksissä. Myös kiertotalous on saatava uudelle tasolle. On etuoikeus päästä työskentelemään yhtiöön, jolla on halu ja kyky ratkaista näitä haasteita – ei vain puhumalla vaan tekemällä. Siitä esimerkkeinä monet käynnissä olevat hankkeet: Vihreään vetyyn ja hiilidioksidin talteenottoon perustuva sähköpolttoainelaitos, maailman suurin lämmön kausivarasto, korkealämpötilalaitos, aktiivihiililaitos ja niin edelleen, Luomala sanoo.

Vantaalaiset voivat olla tyytyväisiä Vantaan Energian tekemiin valintoihin fossiilisista polttoaineista luopumiseksi. Niiden ansiosta kaukolämmön hinta pysyy myös tulevaisuudessa pääkaupunkiseudun matalimpana, päästövähennysten lisäksi.

– Energia voidaan tuottaa ilmaston kannalta kestävästi ja kohtuullisella hinnalla. Tämän eteen teemme töitä joka päivä. Energiasiirtymän ja kiertotalouden haasteet ratkeavat vain asiakkaiden, yhteiskunnan ja yritysten yhteistyöllä ja vuoropuhelulla, joita pyrimme aktiivisesti edistämään.  

Lisätietoja:

Juha Luomala, viestintä- ja markkinointijohtaja, Vantaan Energia Oy
juha.luomala@vantaanenergia.fi
p. 050 592 3993