Siirry sisältöön

Ilmastoystävällistä energiaa Vantaan Energian asiakkaille

fossiiliton2026 16 9 pink white fullhd

Vantaan Energia luopuu fossiilisista polttoaineista energiantuotannossa vuoteen 2026 mennessä. Asiakkaille tämä tarkoittaa yhä ilmastoystävällisempää energiaa lämpöverkon välityksellä. Fossiilisista polttoaineista luopuminen on ilmastoteko ja merkittävä askel kohti hiilineutraaliutta: Vantaan Energian tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030.

Vantaan Energian Fossiiliton 2026 -hanke tekee päästöjen pienentämisestä yhtiön asiakkaille yhä helpompaa: fossiilisista polttoaineista luopuminen tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden ilmastoystävällisesti tuotettuun energiaan lämpöverkon välityksellä. Fossiilisista polttoaineista luopuminen on edelläkävijyyttä, joka hyödyttää laajasti isännöitsijöitä, taloyhtiöitä, rakennuttajia ja Vantaan kaupunkia.

– Lämpöverkkoon on helppo liittyä, se on huoltovarma ja tulevaisuudessakin moderni valinta. Lämpöverkon välityksellä jaettava lämpö on Vantaan suosituin lämmitysmuoto, joten ilmastotekojemme kokonaisvaikutukset tulevat olemaan suuret, kertoo Vantaan Energian Energiapalvelujen liiketoimintajohtaja Matti Wallin.

Keskeinen hanke Fossiiliton 2026 -kokonaisuudessa on maailman suurin lämmön kausivarasto. Se on poikkeuksellinen koko Euroopan mittakaavassa: varaston tilavuus tulee olemaan noin 1 000 000 kuutiota, ja sinne säilöttyyn 140-asteiseen veteen varastoituu energiaa keskikokoisen kaupungin vuosikulutuksen verran.

– Meillä on muutoksen tekemiseen erinomaiset kyvyt ja suotuisat lähtökohdat. Vuonna 2026 valmistuvan lämmön kausivaraston innovatiivisuutta kuvaa sen sijoittuminen 70 parhaan hankkeen joukkoon EU Innovation Fund -rahoitushaussa. Vaikka vastaavanlaisia hankkeita on vireillä sekä Suomessa että ulkomailla esimerkiksi Tanskassa ja Hollannissa, Vantaan Energian kaavailema hanke on sekä mittaluokaltaan että toteutukseltaan poikkeuksellinen, Vantaan Energian Kaupunkienergian liiketoimintajohtaja Kalle Patomeri kuvailee.

Edelläkävijyyden ja ilmastotekojen myötä Vantaan Energia tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden kestävään energiankulutukseen. Mittavista ilmastoteoista huolimatta asiakas voi luottaa siihen, että jatkossakin Vantaan Energia tulee olemaan vakaahintainen energiapalvelujen toimittaja.

– Pidämme huolen siitä, että ilmastoystävällisesti tuotetun lämpöenergian hinta pysyy jatkossakin asiakkaillemme vakaana, Wallin kertoo.

Vantaan Energia haluaa Wallinin mukaan panostaa asiakkaiden arjen helpottamiseen myös vastuullisesti tuotettujen energiaratkaisujen hankinnassa.

– Tavoitteenamme on tehdä energiankäytöstä entistä helpompaa. Tällöin asiakkaamme ei tarvitse ottaa energiatehokkuustoimia ja -laitteita huolekseen, vaan me huolehdimme niistä asiakkaan puolesta. Siten pääsemme myös kaupunkitasolla vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Se on samalla kaikkein kustannustehokkain ja hintavakain ratkaisu.

Vantaan Energian tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2030. Asiakkaille tämä tarkoittaa nykyistäkin ilmastoystävällisemmin tuotettua energiaa lämpöverkon välityksellä.

– Meille Vantaan Energialla on tärkeää tarjota asiakaslähtöisiä ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja. Korkeat hinnat eivät houkuttele kuluttajaa tekemään kestäviä valintoja, joten käytännön ratkaisuissa on käytettävä kekseliäisyyttä. Vantaan kaupunki tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2030 ja Suomi vuoteen 2035 mennessä. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi me tarjoamme konkreettisia ratkaisuja, Patomeri summaa.