Siirry sisältöön

Ilmaiset ja kaikille avoimet Energiset sunnuntailenkit valtaavat Vantaan 

Vantaan Energia ja Vantaan Maraton yhdistävät voimansa ja tarjoavat kaikille vantaalaisille ja vantaamielisille avoimet Energiset sunnuntailenkit Tikkurilan ulkoilumaastoissa. Maksuttomien ja kaikille avoimien lenkkien tarkoituksena on lisätä liikkumisen mahdollisuuksia vantaalaisten keskuudessa mahdollisimman matalalla kynnyksellä.  

Vantaan Maratonia järjestävän Yleisurheiluseura KU-58:n valmentaja ja entinen kestävyysjuoksija Harri Mannermaa toivottaa kaikki vantaalaiset lämpimäsi mukaan sunnuntailenkeille. Lenkit alkavat aina kokoontumisella Tikkurilan Urheilupuistossa klo 10.00 Tikkurilan urheilutalon ja uimahallin välistä. Tavoitteena olisi juosta lenkki mahdollisuuksien mukaan vuoden jokaisena sunnuntaina. Tulevan sunnuntain lenkin toteutumisesta tiedotetaan aina Energinen sunnuntailenkki -Facebook-sivuilla. 

— Energinen sunnuntailenkki tarjoaa hyvän porukan, jossa liikkua ja johon voi liittyä paineettomasti ilman ennakkoilmoittautumista. Sunnuntailenkit sopivat hyvin myös juoksukunnon kehittämiseen tai ylläpitoon. Halusit sitten juosta kevyesti tai tavoitteellisemmin, mukaan mahtuvat kaikki. Meillä on tällä sunnuntailenkillä jo pitkä perinne. On hienoa, että Vantaan Energia lähtee nyt mukaan tuomaan tähän lisäenergiaa, Mannermaa sanoo. 

Vaikka kyse on matalan kynnyksen liikkumisesta, näkee Mannermaa sunnuntailenkeissä mainion mahdollisuuden myös enemmän liikkuville. 

— Energiset sunnuntailenkit ovat myös hyvä tapa valmistautua esimerkiksi lokakuussa koittavalle Vantaan Maratonille. Jokaisella juoksukerralla erilaiset tasoryhmät muodostetaan aina osallistujajoukon mukaan. Samalla tutustutaan Vantaan Maratonin reittiin, Mannermaa kertoo. 

Vantaan Energia palkitsee lenkkiaktiivisuudesta 

Energisiä sunnuntailenkkejä järjestetään tästä eteenpäin sillä nimellä ja lisätietoja tulevista lenkeistä saa aina Energinen sunnuntailenkki -Faecbook-ryhmästä. Vantaan Energian viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Juha Luomala väläyttää lenkkeilystä kiinnostuneille myös pientä juoksuporkkanaa.  

— Vantaan Energian tehtävä on pitää kaupunkimme liikkeessä ja tuoda liike-energiaa elämään. Siksi haluamme olla mukana energisoimassa vantaalaisia ja auttaa heitä lisäämään liikettä elämäänsä erilaisia liikkumisen tapoja mahdollistamalla. Liikunta luo terveyttä, hyvinvointia ja iloa. Silti moni meistä voisi liikkua vielä enemmän. Siinä voi auttaa oman liikkumisen tavan löytäminen. Yhteistyömme Vantaan Maratonin kanssa on yksi askel, jolla voimme lisätä vantaalaista liikettä. Kesäkauden aikana lupaamme kirittää juoksijoita myös pienellä porkkanalla. Jokainen ennen Vantaan Maratonia 5 Energistä sunnuntailenkkiä juossut saa meiltä lahjaksi laadukkaan Energinen sunnuntailenkki -juoksupaidan, Luomala lupaa.  

Miten mukaan sunnuntailenkeille? 

  • Energinen sunnuntailenkki sopii kaiken tasoisille juoksijoille. Mukaan pääset ihan vain saapumalla paikalle 
  • Kokoontumispaikka ennen lenkkiä on Tikkurilan Urheilutalon ja uimahallin välissä, kokoontuminen tapahtuu klo 10.00 
  • Juoksuporukan tunnistat juoksuohjaajien punaisista sunnuntailenkki-paidoista 
  • Heinäkuussa starttaavalla kaudella Vantaan Energia tarjoaa jokaiselle 5 sunnuntailenkkiä ennen Vantaan Maratonia (12.10.2024) juosseelle juoksijalle laadukkaan Liike-energiaa elämään -juoksupaidan 
  • Energinen sunnuntailenkki pyritään järjestämään joka sunnuntai, mutta käytännön syistä joskus voi olla, ettei lenkille ole vetäjää. Muista tarkistaa aina Facebook-sivuilta viikon lenkin toteutuminen 

Lisätietoja
Juha Luomala, Vantaan Energian viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja 
puh. 050 592 3993, juha.luomala@vantaanenergia.fi