Siirry sisältöön

Heurekan parkkipaikalla ja Vantaankosken liityntäpysäköinnissä voi nyt ladata sähköautoja.

Vantaan Energia verkkosivuprojekti kuvat high res 41 6455

Heurekan parkkipaikalle ja Vantaankosken liityntäpysäköintialueelle on valmistunut sähköautojen latausasemat.  Vantaankosken latausasema sijaitsee liityntäpysäköinnin Ratastien puolella ja Heurekan Kuninkaalantien pysäköintialueella. Molemmissa on latauspisteet kahdelle autolle.

Latausasemat on tehty Vantaan kaupungin ja Vantaan Energian yhteistyöllä. Ennestään yhteistyöllä on rakennettu latausasema Hakunilan urheilupuiston, Energia Areenan ja Martinlaakson ostoskeskuksen parkkipaikoille. Kaikissa latausasemissa on ruudut kahdelle autolle kerrallaan.

– Vantaalla on julkisessa käytössä latauspisteitä myös lentoasemalla, kauppakeskuksissa sekä muissa kaupallisissa kohteissa yhteensä noin 40 kappaletta, joten sanoisin tilanteen olevan melko hyvä, kertoo Vantaan kaupungin Varikon päällikkö Kaj Weckström.

Seuraavaksi latauspisteitä on suunnitteilla Koivukylän liityntäpysäköintipaikalle sekä Myyrmäkeen. 

– Vantaa on sitoutunut ilmastotalkoisiin ja päästöjen vähentämiseen, ja sähköautoilu on yksi keino meille, Weckström toteaa.

Myös Vantaan Energia kannustaa sähköautoiluun.

– Sähköauton hankintapäätös on ratkaisu hiljaisemman ja puhtaamman kaupunkiympäristön puolesta. Sähköauto sopii osaksi laajempaa matkaketjua esimerkiksi yhdessä Kehäradan junien kanssa, sanoo Vantaan Energian kehitysjohtaja Vesa Hynninen.

Latauspisteiden rakentamista edellyttää myös EU:n jakeluinfradirektiivi, joka edellyttää jäsenvaltioita laatimaan suunnitelman ajoneuvojen vaihtoehtoisten käyttövoimien jakeluverkostolle.

Kaupunki on luovuttanut maa-alueet sähköauton latausasemille ja tukenut niiden suunnittelua. Vantaan Energia on vastannut asemien investoinneista ja rakentamisesta.

 Lisää sähköautoilusta
www.sahkoinenliikenne.fi
www.virta.fi

 Lisätietoja

Vesa Hynninen
Kehitysjohtaja
Vantaan Energia
050 585 7813
vesa.hynninen(at)vantaanenergia.fi

Kaj Weckström
Varikon päällikkö
Vantaan kaupunki
09 8393 4800
kaj.wecktrom(at)vantaa.fi