Siirry sisältöön

Sähkökattila

Suunnittelemme rakentavamme Martinlaakson voimalaitosalueelle 60 MW:n sähkökattilan ja 700 MWh:n lämpöakun. 

Yhä kilpailukykyisempää lämmöntuotantoa

Laajennamme päästötöntä lämmöntuotantoamme ja suunnittelemme rakentavamme Martinlaakson voimalaitosalueelle 60 MW:n sähkökattilan ja 700 MWh:n lämpöakun. Suunnitelmat ovat jatkoa investoinneillemme yhä kilpailukykyisemmän lämmön tuotantoon. Uusiutuvalla sähköllä tuotettu kaukolämpö on erinomainen tapa hyödyntää sähkömarkkinan hintavaihteluja ja tuottaa päästötöntä lämpöä kaukolämpöverkkoon. 

Sähkökattila uutena tuotantomuotona

Sähkökattila on Vantaan Energian lämmöntuotantopaletissa uusi tuotantomuoto. Lämpöakkuun voidaan varastoida kuumaa vettä. Hanke on aloitettu jo syksyllä ja sähkökattilan ja lämpöakun on suunniteltu valmistuvan vuoden 2025 lopulla.

”Meille on strategisesti tärkeää varmistaa, että energia kiertää mahdollisimman fiksusti. Voisi ajatella niin, että voimme tehdä edullisesta tuulisähköstä lämpöä vantaalaisten kotien lämmittämiseen. Lämmön kausivarastohankkeen toteutuessa voisimme myös varastoida tuulisähköä valtavaan varastoomme. Kykenemme tuottamaan lämpöä sähköllä silloin, kun se on halpaa ja muulla tavalla silloin kun sähkö on kallista. Näin pystymme olemaan vantaalaisille kilpailukykyisin lämmitysmuoto”, toteaa Vantaan Energian Kiertotalousliiketoiminnon liiketoimintajohtaja Kalle Patomeri.   

Sähkökattiloiden lisäksi sähköisesti tuotettua lämpöä tullaan lisäämään erilaisten hukkalämpökohteiden yhteyteen, jolloin lähtölämpö voidaan nostaa kaukolämpöverkon lämpötilaan hyödyntämällä lämpöpumppuja.  

Status 
Esisuunnittelussa
Valmistumisvuosi
vuoden 2025 lopulla
Teho
Sähkökattila 60 MW
Lämpöakku  700 MWh