Siirry sisältöön

Energiansäästöviikko on taas täällä! Aloita säästötoimet perehtymällä kiinteistösi lämmönkulutukseen

kaukolampo3

Tällä viikolla vietetään jo perinteeksi muodostunutta syksyistä Energiansäästöviikkoa, jonka tarkoituksena on herätellä meitä kaikkia miettimään kotien ja kiinteistöjen energiankulutusta. Ensimmäinen askel kohti energiansäästötoimia on kiinteistön lämmönkulutukseen perehtyminen. Tarjoamme tähän helppokäyttöisen palvelun. Vantaan Energian monipuolisesta palvelutarjonnasta löytyvät lisäksi edulliset kuukausimaksulliset palvelut kiinteistöjen energiantehokkuuden parantamiseen ilman isoja investointeja 

Tarjoamme kaukolämpöasiakkaillemme ilmaisen palvelun kiinteistöjen lämmönkäytön kulutusseurantaan nimeltään Raportointikansio. Sen kautta kotien ja kiinteistöjen lämmönkäyttö on seurattavissa tuntitasolta aina vuositasolle saakka. Lämmön kulutustietoihin perehtyminen kannattaa, sillä nykytilanteeseen perehtyminen ja kulutustottumusten tarkempi havainnointi ovat avaimet säästötoimiin. 

Raportointikansio on tarkoitettu kaikille Vantaan Energian asiakkaille, jotka ovat kiinnostuneita kaukolämmön kulutustiedoista. Useimmiten tällaista tietoa tarvitsevat isännöitsijät, taloyhtiöiden hallituksen puheenjohtajat tai jäsenet sekä yritys- ja kuluttaja-asiakkaat.   

Raportointikansiosta näkee muun muassa oman käyttöpaikan lämmön kulutustiedot ja kustannukset sekä sieltä näkee myös ennusteen tulevasta lämmön kulutuksesta. Raportointikansio auttaa myös tarkastelemaan miten energiankulutus on kehittynyt omassa kiinteistössä viime vuosina. Kaukolämpöveden jäähtymää seuraamalla puolestaan voi arvioida, kuinka hyvin lämmitysjärjestelmä toimii. Lisäksi Raportointikansion päästökerroin auttaa laskemaan hiilijalanjäljen omalle kiinteistölle kaukolämmön hiilidioksidipäästöjen tuotannon osalta.  

– Tuottamamme kaukolämpö on jo lähivuosina fossiilitonta ja tämän jälkeen tavoitteenamme on olla hiilinegatiivinen vuonna 2030. Voit nyt seurata tätä positiivista kehitystä myös kiinteistösi kohdalla suoraan palvelussamme, kertoo myyntitiimiä vetävä Ismo Virtanen Vantaan Energialta. 

Mikäli kiinteistön lämmönkäytön kulutusseuranta antaa suuntaa siitä, että lämpöä menee hukkaan, kannattaa harkita energiatehokkuutta parantavia toimia. Vantaan Energian palveluvalikoimasta löytyvät palvelut kiinteistön energiatehokkuuden nykytilanteen kartoitukseen aina kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimiin. 

– Ensimmäinen askel energiatehokkaaseen lämmönkäyttöön on tietysti käytön seuranta ja tuntemus. Mutta jos ongelmia löytyy, Vantaan Energian monipuolisesta palvelutarjonnasta löytyy seuraavan vaiheen toimenpiteet eli helpot kuukausimaksulliset palvelut kiinteistöjen energiantehokkuuden parantamiseen ilman isoja investointeja, summaa Virtanen. 

Tutustu Raportointikansioon, Vantaan Energian kulutustietojen seurantapalveluun  

Vantaan Energian Etevä energiaetsivä -palvelu on kiinteistöjen energiatehokkuuden nykytilanteen selvitykseen keskittynyt palvelu, jonka lopputuotteena syntyy selkeä raportti kiinteistön energiatehokkuuden parannustoimia varten. 

Huoleton energiapäivitys -palvelu on nimensä mukaisesti helppo ja edullinen ratkaisu kiinteistön energiatehokkuuden parantamiseen. Se on monipuolinen palvelukokonaisuus, jonka sisältö räätälöidään aina kunkin kiinteistön tarpeiden mukaisesti.  

Lisätietoja 

Ismo Virtanen, myyntitiimin vetäjä Energiapalvelut, Vantaan Energia Oy ismo.virtanen@vantaanenergia.fi 
p. 040 183 5469