Siirry sisältöön

Vantaan Energia Oy ja Empower IM Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen laskutus-ja asiakastietojärjestelmän toimituksesta.

VE Uutiskirje Palaset 04 250

Käyttöönoton ja kahden vuoden SaaS-palvelun arvo on noin 2,5 miljoonaa euroa.

”Haluamme varmistaa menestyksemme tulevaisuuden sähkömarkkinoilla modernilla ja modulaarisella ratkaisulla, joka tarjoaa tarvittavat palvelurajapinnat sekä asiakkaiden että muiden sidosryhmiemme palvelutarpeisiin”, Vantaan Energian toimitusjohtaja Pertti Laukkanen sanoo.  

”EnerimCIS -palvelu vahvistaa taloudellista suorituskykyämme automaattisen ja reaaliaikaiseen laskutusprosessin avulla. Myös järjestelmän datahub -valmius ja Empowerin erittäin luotettava tiedonvaihdon toteutus olivat valintamme tärkeimpiä kriteereitä”, Pertti Laukkanen toteaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yksi Suomen suurimmista sähkön vähittäismyyjistä, Vantaan Energia Oy, on etujoukoissa ratkaisemassa sähköyhtiöiden tulevaisuuden haasteita ja valitsee käyttöönsä markkinoiden tämän hetken joustavimman laskutus-ja asiakastietojärjestelmän EnerimCIS:n”, Empower IM Oy:n toimitusjohtaja Mika Yletyinen sanoo.

EnerimCIS on rakennettu kehittyvien pohjoismaisten energiamarkkinoiden tarpeisiin. Se vastaa sekä jakeluverkonhaltijoiden että sähkönmyyjien tarpeisiin. EnerimCIS:llä on valmiudet tuottaa ratkaisut muun muassa sähköautojen lataukseen, pientuotantoon sekä joustavaan kulutukseen ja energiayhteisöjen hallintaan.

”Vantaan Energian valinta tulee vahvistamaan entisestään EnerimCIS:n asemaa sähkönmyyjien sekä verkkoyhtiöiden strategisena palvelualustana.  Saman valinnan ovat aiemmin tehneet muun muassa Oulun Sähkönmyynti, Jyväskylän Energia, Kokkola, Vaasan Sähkö ja Lahti Energia. Verkkoyhtiöiden osalta olemme jo nyt selkeästi markkinajohtajan asemassa, sillä muun muassa Caruna sekä Elenia ovat valinneet EnerimCIS -palvelun käyttöönsä. Näistä Elenia on jo edennyt kaupalliseen käyttöön palvelun kanssa”,  Mika Yletyinen jatkaa.

Empower IM Oy:n EnerimCIS toteuttaa automatisoidusti kaikki sähkön vähittäismarkkinoiden edellyttämät prosessit. Vantaan Energialle toimitettava järjestelmä on selainpohjainen ja se voidaan sopeuttaa joustavasti sähkömarkkinoiden muutoksiin. Järjestelmän modulaarisuuden ansiosta asiakkaat voivat kytkeä järjestelmiinsä myös muiden kumppaneiden ja palveluntarjoajien järjestelmiä.

Vantaan Energia  ottaa palvelun käyttöön vuoden 2018 alkupuolella. Käyttöönoton jälkeen Empower IM Oy vastaa myös Vantaan Energian EnerimCIS-järjestelmän ylläpidosta ja kapasiteettipalvelusta.

Lisätietoja:

Vantaan Energia Oy, Kehitysjohtaja Vesa Hynninen, Puh. 050 5857 813

Empower IM Oy, Toimitusjohtaja Mika Yletyinen, Puh 0400 452 870