Siirry sisältöön

Aurinkoenergia sopii hyvin myös yrityksille

Aurinkoenergiaa yrityksille1

Monet yritykset haluavat osoittaa ekologisuuttaan esimerkiksi energiaratkaisujaan pohtimalla. Olisiko siirtyminen aurinkoenergiaan sopiva keino ympäristön huomioimiseksi?

Aurinkoenergian valinta ei missään nimessä ole pelkkä imagotemppu yrityskuvan kiillottamiseksi. Aurinkosähkön tuotepäällikkö Eero Pyhäranta Vantaan Energialta vakuuttaa, että investointi on perusteltavissa useilla kriteereillä.

– Aurinkosähkö pienentää hiilidioksidipäästöjä verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin, mutta investointi tuo myös ennustettavuutta sähkönhankintaan. Aurinkovoimala tuottaa sähköä vuosiksi eteenpäin ja vähentää yrityksen riippuvuutta sähköverkosta ostettavasta sähköstä, Pyhäranta luettelee.

Ekologisempi vaihtoehto ei katso myöskään yrityksen kokoa, sillä Vantaan Energia tarjoaa aurinkosähköjärjestelmiä monessa eri kokoluokassa. Paneelien määrä vaihtelee muutamista kymmenistä paneeleista isoihin, tuhansia paneeleja sisältäviin järjestelmiin. Aurinkosähköjärjestelmän voi hankkia myös ilman alkuinvestointia.

Erityisen hyvin aurinkosähkö sopii yrityksille, jotka pystyvät käyttämään tuottamansa energian kokonaan itse.

– Esimerkiksi yritys, jolla on paljon jäähdytyslaitteita, voi hyödyntää aurinkosähköä tehokkaasti, Pyhäranta mainitsee.

Virheellisten uskomusten vastaisesti aurinkoenergian tuotanto on Suomessa varsin tehokasta. Suomen pitkä ja kylmä kesä soveltuu hyvin tuotantoon, sillä aurinkopaneelit toimivat tehokkaasti kylmässä säässä.

Lisätietoja aurinkoenergiasta saat Vantaan Energian omalta yhteyshenkilöltäsi tai Eero Pyhärannalta (eero.pyharanta(a)vantaanenergia.fi).