Siirry sisältöön

Asiakkaamme hiilikädenjälkeä kasvattamassa: kierrättäminen ja ruokahävikin pienentäminen

Annette J%C3%A4derholm5a

Kemiönsaaressa asuvalla Annette Jäderholmilla arjen ympäristöteot ovat kulkeneet mukana lapsesta asti. Kuitenkin nyt ympäristöasioiden ollessa koko ajan enemmän esillä, kiinnittää myös Annette asiaan vielä entistä suurempaa huomiota.

Arjen pieniin ympäristötekoihin Annettella liittyy vahvasti aktiivinen kierrätys. Hän hankki kotiinsa lämpökompostorin, joka toimii biojäteastian tavoin. Kompostori helpottaa keittiö- ja puutarhajätteen kierrätystä huomattavasti, sillä se on Annettella käytössä vuodenajasta riippumatta. Muun jätteen hän kuljettaa lähimmälle lajittelupisteelle, jonne uusimpana ilmestyi myös muovinkeräyspiste.

Kierrättämisen lisäksi Annette suunnittelee kauppareissut ja ruuanlaiton niin, että ruokahävikkiä ei synny: ‘’Ainut asia mitä kompostiin kannan on erilaiset kasvisten ja muiden ruokien kuoret’’. Ruokakaupasta hän ostaa kerralla enemmän ruokaa, jotta myös auton käyttö vähenee. Lisäksi Annette välttää kertakäyttöastioiden käyttöä ja pakkaa retkille otettavat ruuat mukaan suljettaviin rasioihin. Kahvia hän ei suostu ostamaan kertakäyttömukiin ja ostokset Annette kantaa kotiin muovikassin sijaan omassa kestävässä kassissa.

Annette itse on sitä mieltä, että aina on mahdollista tehdä vieläkin enemmän ilmaston ja ympäristön eteen: ‘’Tärkeintä kuitenkin on, että jokainen kantaisi oman kortensa kekoon. Sillä päästään jo pitkälle!’’

Hiilikädenjälki kuvaa organisaation tai yksilön aikaansaamaa positiivista vaikutusta ilmastopäästöihin. Asiakkaat hiilikädenjälkeä kasvattamassa -juttusarja kertoo asiakkaidemme teoista omien ilmastopäästöjen vähentämisessä. Juttusarjassa asiakkaamme jakavat vinkkejä muun muassa helppoihin arjen ratkaisuihin, kierrättämiseen ja kestäviin valintoihin liittyen.